019-1 vs. sc tZand 019-1

Zaterdag 25 maart:

Tegenstander sc t Zand komt op bezoek vandaag. De huidige nr 7 speelt in de middenmoot samen met een groot aantal andere teams. Vorige week werd er knap met 2-1 van RBC gewonnen. Voor OW zaak om de draad weer op te pakken en een goed resultaat te halen.

Voorafgaand aan de wedstrijd is er een respectvolle 1 minuut stilte voor de overleden vader van Dule Turcan speler van 019-2. De spelers van 019-1 steken hun vriend een hart onder de riem.

We trappen af onder een lekker zonnetje om 12.45 uur. Gelijk bij aanvang vd wedstrijd is het gelijk duidelijk dat de gasten niet voor de overwinning is gekomen vandaag...althans aan de veldbezetting te zien. Er staat een soort kerstboom opstelling.

OW tast af en het baltempo is laag. De gasten maken graag gebruik van onze slappe inspeelpasses en dito balverlies op veel plekken in het veld. Een aantal corners voor beide teams leveren niets op. We gaan rusten met een troosteloze 0-0, zonder noemenswaardige hoogtepunten.

In de 2de helft gaat OW op zoek naar de 1-0. Er is een goede teaminzet en het spel loopt beter. Toch grossieren we nog in de foute passing, waardoor de gasten de mogelijkheid geven gevaarlijk te worden. Als we 10 min onderweg krijgen we een penal tegen. Jesper Harmans stopt m knap. Zo blijft het dus spannend. OW komt wat dichter bij het doel van t Zand en er volgen een aantal corners. Camiel Hildenberg komt goed op en heeft een goede voorzet op AJ Margarita bij de 1e paal, AJ tikt goed binnen en de bevrijdende 1-0 staat op het bord. 7 miniuten later valt de 2-0, na een goede solo van Ruben Retel en zijn voorzet, wordt in de rebound door AJ Margarita goed binnen getikt. Er zijn nog 10 minuten te spelen.

Net voor tijd vliegt er nog een vrije trap binnen voor de gasten. 2-1 en de scheids fluit voor het einde.

In een moeizame wedstrijd, pakt OW 3 punten. Volgende week komt RBC op bezoek.