10 oktober 2020

Terneuzense Boys-Oranje Wit 1

Eerste helft

Na 1 minuut spelen had Oranje Wit al op 0-1 kunnen staan. Marruchen Zimmermann wordt zwaar gehinderd bij zijn inzet, maar een strafschop wordt weggewuifd door Roelof Luinge. Oranje Wit-spelers protesteren en als ‘cadeau’ geeft de ex-prof een strafschop aan de andere kant aan Terneuzense Boys. 1-0: hoe onrechtvaardig. De bal komt tegen de kont van Thomas Boudesteijn (zie samenvatting Omroep Zeeland). Niet veel later lijkt een lob over de keeper van Anour Said over de lijn de 1-1 te worden, maar helaas!

Omdat we de aanvaller van Terneuzense Boys twee keer de vrije doortocht geven, kijken we al na 20 minuten spelen tegen een 3-0 achterstand aan. Maar ook de scheids heeft bij de 3-0 wederom een aandeel. Een speler van Terneuzense Boys maakt voorafgaand aan het derde doelpunt op het middenveld opzichtig hands, maar de scheidsrechter wuift ook dit weg. Zo wordt Terneuzense Boys in een comfortabele zetel geholpen en moet Oranje Wit in een moeilijke achtervolging om een 3-0 achterstand om te buigen tot een acceptabel resultaat.

Oranje Wit laat het hoofd niet zakken en gaat op zoek naar goals. Een goede inzet van Ruben Retel wordt door de keeper met zijn vingertoppen naast het doel getikt. Dan een grote kans voor Marruchen Zimmerman, maar hij schiet van dichtbij hard naast. We gaan rusten met een enorme kater en hebben nog 45 minuten om het tij te keren.

Tweede helft

Vroeg in de tweede helft komt Oranje Wit op 3-1: via een hoekschop komt de bal op het hoofd van de vrijstaande Thomas Boudesteijn. Dat is een hoopvol begin. Niet veel later krijgt Oranje Wit wel een strafschop als een Terneuzense Boys-speler hands maakt in de zestien. Ruben Retel schiet ‘m binnen: 3-2. Oranje Wit blijft op zoek gaan naar doelpunten. Terneuzense Boys leunt met elf man achterover en is het een race tegen de klok. Helaas voor Oranje Wit vallen er geen doelpunten meer en blijft de eindstand 3-2. Een gevoel van onrecht overheerst, maar Oranje Wit mag óók in de spiegel kijken omdat het zo makkelijk twee tegengoals incasseert.