26 september 2020

Terwijl de vroege middagzon met zijn stralen het grasveld verlicht betreden de leeuwinnen van MO13-1 het strijdveld. Vandaag wordt er gestreden tegen de meiden van A.S.W.H. en deze lijken tijdens de warming-up zeker een waardige tegenstander die onze meiden van Oranje Wit niet moeten onderschatten.

De wedstrijd gaat beginnen en na de aftrap door Oranje Wit wordt gelijk de aanval ingezet. Deze snelle doorbraak sneuvelt op de verdediging van A.S.W.H., alle meiden laten duidelijk zien dat ze vandaag hier zijn voor de overwinning.  Na 10 minuten volgt na een sterke aanval het 1e doelpunt voor Oranje Wit door Eva H! A.S.W.H. laat het er niet bij zitten en doen een aantal keer een goede poging op het doel die gestopt worden door de keeper Vanessa.

Oranje Wit zet de ene na de andere aanval in waardoor na een heerlijke dribbel Fatoumatah de 2-0 binnenschiet! De tegenstander voert de druk duidelijk op en na een schermutseling in het 16 meter gebied wordt de 2-1 langs de keeper binnen geschoten! De meiden van Oranje Wit zijn weer even wakker geschud en gaan weer vol in de aanval, na een keiharde sprint wordt de 3-1 binnen geschoten door Eva H! De meiden van A.S.W.H. laten het er niet bij zitten en weten een paar minuten voor rust nog even de 3-2 binnen te tikken.

Na de rust lijkt de tegenstander de overhand te krijgen en weten na een paar minuten de 3-3 langs onze nieuwe keeper Yinthe binnen te schieten! A.S.W.H. heeft de aansluiting begonnen en Oranje Wit voelt de druk toenemen, Yinthe weet de ene na de andere doelpoging te pareren tot A.S.W.H. met een goed schot onze doelvrouw weten te passeren 3-4. Het publiek voelt ondertussen duidelijk de spanning en beide coaches proberen hun team op de juiste posities te krijgen.  Na een tijdje over en weer te spelen weet Fatoumatah door te breken, maar stuit op 3 verdedigers en wordt omver gelopen. De scheids fluit en er volgt een penalty voor Oranje Wit, Fatoumatah gaat zelf naar de stip en schiet de aansluiting binnen 4-4!

Het spel gaat hierna over en weer en alle meiden proeven dat er meer te halen is aan beide kanten. Na een aantal mooie dribbels aan beide zijdes stuiten de meiden keer op keer op de verdediging. Tot dat Eva H weer los weet te breken uit de schermutseling en de bal voorbij de keeper van A.S.W.H. weet te schieten 5-4! De meiden houden nog een kleine 5 minuten vol en de scheidsrechter fluit het eindsignaal, de eerste overwinning van de competitie is binnen