Betalen bij sv Oranje Wit alleen nog mogelijk via pin én clubcard

07 november 2022 - 13:29

Vanaf donderdag 1 december gaan we volledig over op pinnen en kan er niet meer met contact geld afgerekend worden. Dit geldt zowel voor de (tennis) kantine als voor de buitenbar. De club kiest hiervoor om een aantal redenen:
 

  1. Veiligheid: omdat er geen contant geld meer is in de kantine, wordt het werken voor de vrijwilligers veiliger.
  2. Snel, makkelijk en simpel: vrijwel iedereen is in het bezit van een bankpas en we hebben bij onze club goede kassasystemen die geschikt zijn om contactloos te betalen. Pinnen gaat in de regel ook sneller dan contante betalingen. Voor de leden (meestal jonge jeugd) zonder pinpas, stellen we een clubcard ter beschikking; lees verder voor meer informatie.
  3. Tijdwinst: het kost vrijwilligers relatief veel tijd om kasgelden klaar te leggen, te tellen en af te sluiten. Al deze stappen hoeven niet meer te worden genomen na het overgaan op alleen pinbetalingen.
  4. Uitbannen van kasverschillen: door over te gaan op alleen nog maar pinbetalingen zullen er vrijwel geen verschillen (zowel over als te kort) meer zijn.

We begrijpen dat de stap naar alleen betalen met de pinpas/clubcard voor de één groter zal zijn dan voor de ander. We gaan ervan uit dat iedereen snel gewend zal zijn aan de gewijzigde manier van betalen en de voordelen zal zien. 

Clubcard voor jeugdleden
Veel jeugdleden lopen op zaterdag op onze club met wat contant geld op zak. Voor de jeugdleden zonder pinpas stellen we een clubcard ter beschikking (tot en met de O19). Een aantal voordelen en mogelijkheden op een rijtje:

•    Eenvoudig voor kinderen
Kinderen kunnen zelfstandig en eenvoudig afrekenen. Door een leeftijdscontrole op de pas, is het voor kinderen niet mogelijk om een alcoholisch drankje te kopen.

•    Handig als teampot
Maak met je team eenvoudig een teampot aan. Zo haalt iemand eenvoudig een rondje voor het team (of de ouders van het team). De pas kan via de bijbehorende app worden opgewaardeerd.

•    Gemakkelijk saldo beheren met de bijbehorende app
Via de betaalapp KNIP waardeer je eenvoudig je eigen (team)passen op, of die van je kinderen. Daarnaast maak je hier snel een teamrekening aan, en zie je de transacties in die met de pas betaald zijn. Naast betalen met passen, kun je ook met je smartphone afrekenen. Via het scannen van een QR-code op de klantendisplay bij de kassa betaal je snel en eenvoudig.

De komende periode wordt het plan rondom contactloos betalen verder uitgerold. Via onze website, socials én de team-apps informeren we de teams zo snel mogelijk over het ophalen en gebruiken van de clubkaart.