Complete off-day voor Oranje Wit jo10-4

 

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen ASWH JO10-4 op het programma. In de  najaarscompetitie hadden we ook tegen dit team gespeeld en kregen toen een lesje effectiviteit. Wij speelde toen onze beste wedstrijd, maar scoorden niet en op de counter was ASWH toen dodelijk effectief. Nu in de 1e klasse wederom onze tegenstander en op basis van de vorige wedstrijd zouden er kansen moeten zijn, maar in de kleedkamer, nog voor dat we beginnen, merk je al een gelaten sfeer. 3-4 spelers blijken niet heel veel zin te hebben, waarom is onduidelijk. Het is lekker weer bij een temperatuur van 12 graden en we hebben wel degelijk kansen vandaag.

We starten vandaag met Luca op doel, achterin Tymo, Bente en Wisse, middenveld met Matteo en Fedde en Cas in de spits. Sam, Lucas en Kyle starten reserve.

We starten voortvarend en krijgen enkele kleine kansjes, maar het is vooral een voetbalgevecht op het middenveld, met spelden prikjes van beide kanten. Maar verdedigend staat het de eerste 10-15 minuten gewoon goed. Een mooi moment over de kracht achterin is hoe we fouten zelf oplossen. Bente raakt een bal volledig verkeerd, waardoor de lange spits van ASWH alleen op het doel af rent, althans rent, hij wordt ingehaald door een TGV genaamd Bente die haar fout goed maakt. Hij leek wel of deze jongens stil stond. Dat was even een geniet momentje. Niet veel later zie je ook Tymo eenzelfde soort actie maken, ook dat maakt je als begeleiding trots. Je ziet daar passie in terug. Na de wissels Lucas voor Wisse, Kyle voor Fedde en Sam voor Cas, zakt het team helemaal weg. Een ingooi voor ons beland voor de voeten van ASWH omdat we vergeten de bal aan te nemen en simpel weg te schieten. De aanvaller van ASWH bedenkt zich niet en Luca wordt gepasseerd, 0-1 achter. Daarna is het gebeurt met de samenwerken en vallen we als los zand uit elkaar. We vergeten over te spelen en ieder is vooral met zich zelf bezig. De verdedigers Bente Tymo en Lucas rennen het snot voor hun ogen maar worden telkens uitgetikt door een goed samenspelend ASWH. Matteo die voor het eerst op het middenveld geeft probeert het wel en is met zijn techniek en snelheid zeer dynamisch probeert wel spelers weg te sturen, maar Sam en Kyle hebben moeite met het aannemen van de bal en lopen elkaar ook nog eens in de weg. Vlak voor rust krijgen ze van ASWH nog een kans of 3 en dit levert 1 doelpunt op waardoor we met een 0-2 achterstand gaan rusten.

 

In de rust probeer je met praten nog wat voor elkaar te krijgen, dat ze gewoon lekker moeten gaan voetballen, maar de moraal is al geknakt zoblijkt al binnen een minuut na rust de 0-3 al in het doel ligt. Bente en Tymo lijken achterin als enige te snappen dat er meer nodig is om punten te pakken. Wisse werkt hard, maar miste vandaag wat geluk. Matteo was net als Bente en Tymo een roepende in de woestijn. Je kunt het proberen maar alleen kan hij niet heel veel. Cas en Fedde hadden wel een paar acties, maar waren ongelukkig. Fedde haalde wel een paar keer de achterlijn, maar spits Cas stond helaas niet op de juiste plek. Sam stopte heel veel energie in de wedstrijd, maar dat leverde vandaag niets op. Kyle was er vandaag met zijn hoofd niet helemaal bij. Stond vaak verkeerd. Wel nog even met hem gesproken, zodat hij op einde nog even lekker kon ballen en op zich ging dat redelijk. Luca kreeg na de 3-0 nog 2 ballen om zijn oren, waardoor er 10 minuten voor tijd al 5-0 op het scorebord stond. Waar Luca zich tegen RCD nog kon onderscheiden met werkelijk zeer uitzonderlijk goede reddingen, Lukte hem dat vandaag niet.

Wel een openbaring in de 2e helft was Lucas. Hij kwam erin als aanvaller voor Fedde en dat deed hij uitstekend. Als verdediger is hij gewend te storen en te proberen de bal af te pakken en dat deed hij nu ook, waardoor ASWH niet meer aan voetballen toekwam. Om die reden werd ook Bente nog in de spits gezet op de plek van Matteo en ging Cas op het middenveld spelen. Het enthousiaste jagen van Bente en Lucas leverde zowaar nog een paar kansen op die helaas niet werden verzilverd.

Gelukkig vloot scheidsrechter Max af en konden we even bij komen.  Wat we kunnen leren van deze wedstrijd is lastig vast te stellen. Wel is het zo dat we alleen kansen hebben als iedereen 200 % inzet toont. Als er 1 of 2 al verzaken gaat het niet lukken in de 1e klasse. Daarbij is het belangrijk samen te werken en te spelen. Nu is het nog zo we te veel voor ons zelf bezig zijn en te passief meedoen aan het spel. Maar als we tegen voetballende teams spelen worden we uitgespeeld en waar we in 2e klasse nog kansen kregen door individuele acties zal er in de 1e klasse compacter en veel meer samen gespeeld moeten worden. De trainers Addo en Anna zullen daar de komende weken ook hard aan gaan werken.  De instelling van de spelers kon zaterdag bij enkele veel beter, cijfers geven doen we niet, maar overall was het niet goed en onvoldoende. Wat niet wegneemt dat er ook lichtpuntjes waren, zoals  Lucas in de aanval en Matteo op het middenveld.

Wat voor nu geld en eigenlijk wat we altijd moeten is samen strijden, samen vechten voor iedere meter op het veld.