Coronaprotocol Oranje Wit – start seizoen 2020-2021

27 augustus 2020 - 18:19

Aanstaande zaterdag (29-8) begint het voetbalseizoen 2020-2021. De start van het seizoen ziet er anders uit dan voorgaande jaren. We hadden gehoopt versoepelingen aan te kunnen kondigen, maar dat is helaas niet het geval. De coronabesmettingen nemen toe en we hebben onlangs in ons eigen eerste elftal, en een ander senioren-elftal, ervaren hoe groot de impact van zo’n besmetting is op de rest van het team en de vereniging. Daarom wijzen we hier wederom op de maatregelen die worden gesteld in verband met Corona. Met als doel om ieders veiligheid te waarborgen en met elkaar te kunnen blijven doen wat ons verenigt: lekker voetballen!

Basisregels
De (meeste) basisregels kan iedereen inmiddels dromen en zijn ook te lezen op de posters die op ons complex hangen. We noemen deze nog even voor de volledigheid:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand als je 18 jaar of ouder bent (met uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd bij het sporten fysiek contact dat niet noodzakelijk is, zoals het vieren van een overwinningsmoment of bij een wissel.
  • Geforceerd stemgebruik langs de lijn is niet toegestaan (niet zingen, juichen of aanmoedigen).
  • Was regelmatig je handen, sowieso voor en na het bezoek aan onze accommodatie en na het toiletbezoek.
  • Volg de aangegeven looproutes; ga alleen zitten op plaatsen die gemarkeerd zijn met een groene sticker.
  • Gebruik zoveel mogelijk eigen materialen (neem bijvoorbeeld je eigen bidon mee).
  • Volg instructies van medewerkers van Oranje Wit te allen tijde op.

Coronaprotocol leden Oranje Wit
Kom je naar ons sportpark voor een training, wedstrijd, als vrijwilliger of als supporter? Lees dan het coronaprotocol voor leden van Oranje Wit goed door en houd je er ook aan. Voor je eigen veiligheid en die van anderen. Daarnaast is de kans dat we moeten sluiten wanneer we de richtlijnen niet volgen – en daarbij een flinke boete krijgen – reëel. Nog een reden om je aan de regels te houden dus!

Coronaprotocol tegenstanders Oranje Wit
Alle bezoekende clubs worden op de hoogte gebracht van het corona-protocol van Oranje Wit. Het protocol dat zij van ons ontvangen, lees je hier. Iedere woensdag worden de tegenstanders van Oranje Wit voorzien van praktische informatie. Vanaf de komende speelronde wordt het corona-protocol aan die communicatie toegevoegd.

Vragen en meer informatie
We volgen alle ontwikkelingen rondom Corona en sport uiteraard op de voet. Als het nodig is om richtlijnen aan te scherpen, melden we dit via onze website en social media-kanalen. Datzelfde geldt natuurlijk wanneer er versoepelingen worden aangekondigd. Heb je vragen opmerkingen over Corona in relatie tot Oranje Wit? Hiervoor kun je terecht bij de Coördinator Corona: Martijn de Haas via corona@oranjewit.nl">corona@oranjewit.nl

Om alles op wedstrijddagen (zaterdag) in goede banen te kunnen leiden, zijn we op zoek naar vrijwilligers. Je werkt bij de in- en uitgang in blokken van twee uur. Je wordt nooit alleen ingedeeld; er staat altijd een duo bij de poort. Wil je helpen om sporten voor iedereen mogelijk te maken? Meld je dan bij de Coördinator Corona (voor zijn gegevens: zie bovenstaand).