De Alblas J012-2 - Oranje Wit 31 Maart 2018

Na een 2-0 voorsprong, na rust toch nog spannend:

We verzamelen om 7:45 uur voor de uitwedstrijd tegen De Alblas op de Jan Valsterweg. Vandaag moeten we het doen zonder Owen, de geblesseerde Gjalt en ook Youssouf laat verstek gaan. Omdat het op voorhand niet zeker was of Igor aanwezig zou zijn hebben we Yarik, keeper van J012-3, bereidt gevonden ons goal te verdedigen.

Bij aankomst in Alblasserdam bespreken we de wedstrijd voor en vertrekken we al snel richting het veld. De opstelling blijft hetzelfde als die van vorige week, met dien verstande dat Mees A. de plek van voorstopper op zich neemt en Senna naar de mid-mid positie verhuist.

Na het klinken van het fluitsignaal blijkt dat niet alleen onze jongens maar ook De Alblas er zin in heeft vandaag. Beide ploegen voeren de druk goed op en over en weer worden kansen gecreeerd. Het gevaarlijkst zijn onze jongens en het grootste gedeelte van de eerste helft speelt zich af op de helft van De Alblas. Na ruim een kwartier spelen weet Nigail, op aangeven van Mees Z., over rechts zijn verdedigers te passen en de bal mooi in het goal te werken. 0-1.

De Alblas blijft druk zetten en Yarik moet diverse keren in actie komen en ook Talha werkt de bal een keer vlak voor de lijn weg. De jongens blijven zelf ook de druk er goed op houden en niet heel veel later weet Senna uit een hoekschop van rechts de bal in te tikken. 0-2

Dat gaat lekker, nog even vol houden tot de rust en lekker met 0 tegen doelpunten even bijtanken. Zelfs voor rust hadden de 3de en 4de er nog in kunnen liggen. Maar helaas missen die inzetten doel.

In de rust even wat drinken en op adem komen. We vertrekken snel weer richting veld.

In de 2de helft is De Alblas duidelijk gebrand op revanche en voeren ze de druk gelijk behoorlijk op waarbij het al vrij snel tot een uitgespeelde kans komt en Yarik de bal achter hem in het net ziet belanden. 1-2.

Kom op jongens, scherp blijven en druk blijven zetten. Voetballen op de helft van de Alblas. Aan beide kanten volgen diverse kansen waarbij Yarik met een prachtige redding de bal met zijn rechter voet tussen de palen vandaan weet te houden. Het is nog echt billen knijpen alhoewel de jongens ook aan de andere kant nog diverse kansen krijgen de de keeper van De Alblas zijn handen vol heeft aan ons team.

Uiteindelijk en onder luid gejuich blaast de scheidsrechter af en nemen we de 3 punten mee naar Dordrecht.

Dat is lekker, want door deze overwinning kunnen we nu, achter Jo12-3, de 2de plaats in de competitie gaan bezetten.

Arjan bedankt voor het vlaggen, alle supporters bedankt voor julie steun en enthousiasme!

Sander en Dennis