De voorzet van… Cézary van Es

05 september 2019 - 11:39

In de serie ‘De voorzet van…’ komt een speler van Oranje Wit 1 of 2 aan het woord over zijn persoonlijke ambitie voor het nieuwe seizoen. In deze editie is het de beurt aan Cézary van Es. In april 2017 debuteerde hij in het eerste.

De belangrijkste reden voor Cézary van Es om het komende seizoen voor Oranje Wit uit te komen is dat hij al sinds zijn vijfde jaar bij de club speelt - met een onderbreking op zijn twaalfde, toen hij het bij een profclub ging proberen. De vriendjespolitiek daar deed hem, naar eigen zeggen, weer snel terugkeren naar Oranje Wit. Het plezier in het spelletje staat bij hem namelijk centraal: “Wat is er nou leuker dan op zaterdag met vrienden in een selectieteam te spelen?” En, ook niet onbelangrijk, hij woont op vijf minuten fietsen van de club!

Voor het komende seizoen ziet hij eigenlijk maar een grote uitdaging: het handhaven in de eerste klasse met veel eigen jeugd. “Hoe mooi zou dat zijn!” De herinnering aan zijn basisdebuut voor Oranje Wit 1 is zijn drijfveer. Hij straalt als hij eraan terugdenkt: “Twee goals maken met een eindstand van 2-0 tegen VVGZ en daardoor in de race blijven voor promotie, dat vergeet ik niet snel!“ Zijn doel is nu om vaste basisspeler te worden en zoveel mogelijk minuten te maken als middenvelder. Cézary: “Ik ga er in ieder geval 1000% mijn best voor doen!”

Bedankt voor je bijdrage, Cézary. Veel succes en voetbalplezier het komende seizoen bij Oranje Wit!