Dit mogen we weer vanaf 1 juli

30 juni 2020 - 09:14

Op 24 juni hoorden we onze minister president wederom versoepelingen aankondigen. Met als gevolg voor sportverenigingen dat alles weer mag, mits we ons aan een aantal basisregels houden. Achter de schermen waren we al een tijdje bezig met het corona-proof maken van ons terras en de kantine. We lieten via onder andere onze nieuwsbrief weten dat zowel de kantine als het terras op donderdagavond 2 juli weer opengaan. Daarnaast mogen we gelukkig nog veel meer vanaf 1 juli. Er mogen wedstrijden en toernooien gespeeld worden, publiek langs de lijn zijn weer welkom en de kleedkamers mogen weer open. In het kort geldt per 1 juli het volgende:

  • Zowel binnen- als buitensporten zijn weer toegestaan. Dit geldt ook voor wedstrijden en toernooien, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. 
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes, toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan

Wat betekent dit voor Oranje Wit?
Voor Oranje Wit betekent dit dat per 1 juli alle teams weer mogen trainen en wedstrijden mogen spelen. Dat mag met publiek langs de lijn, mits iedereen zich aan de spelregels houdt:

  • Publiek mag aanwezig zijn, mits de toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. 
  • De 1,5 meter afstandsregel geldt voor alle volwassenen (uitzondering tijdens sporten). 
  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen. 
  • Was je handen regelmatig. 
  • Volg de instructies van de medewerkers van Oranje Wit te allen tijde op. 

Kiss-and-ride-zone 
Per 1 juli wordt de kiss-and-ride-zone opgeheven. De parkeerplaatsen mogen weer gewoon worden gebruikt waarvoor ze zijn bedoeld. We bedanken alle vrijwilligers via deze weg hartelijk voor hun inzet van de afgelopen weken!

Trainingsschema vanaf 1 juli
De versoepelingen hebben ook gevolgen voor het trainingsschema. Het trainingsschema vanaf 1 juli vind je hier.

Meer informatie
Zowel NOC-NSF als de Rijksoverheid hebben alle informatie over sporten per 1 juli op een rijtje gezet. Je vindt de informatie hier:

We zien ernaar uit om weer lekker aan de slag te gaan met onze teams in het nieuwe seizoen! Het huidige seizoen is echter nog niet helemaal afgelopen. Donderdagavond 2 juli heropenen we de kantine en het terras. Zaterdag 4 juli zien we jullie graag tijdens Covid (GoFit) 4 Oranje Wit en Tour de voetbal. We hopen op een gezellige dag met een mooie opbrengst voor onze club. Voor de andere zomeractiviteiten die we organiseren in de komende maanden, bekijk je de agenda hier.