Een bijzonder jubileum verdient een bijzonder tenue!

22 juli 2022 - 13:23

Vaak gaat het bij sv Oranje Wit over onze jeugd of over ons eerste elftal. Natuurlijk zijn dat belangrijke pijlers van onze mooie club, maar we vergeten nog wel eens onze overige seniorenteams uit te lichten. Elftallen waarin nog vaak oud-selectiespelers spelen. Of juist spelers die nooit aan selectieteams hebben kunnen ruiken, spelers die al van jongs af aan bij Oranje Wit voetballen of spelers die pas op latere leeftijd zijn gaan voetballen. Toch hebben zij allemaal iets gemeenschappelijk, namelijk de passie voor het voetbalspelletje. En natuurlijk de kleedkamerhumor, het fanatisme als de grasmat wordt betreden en het heerlijk na-ouwehoeren onder het genot van een biertje in de kleedkamer of op het terras van onze mooie club. Dit is waarom veel senioren maar niet kunnen of willen stoppen met deze mooie sport.

Ontelbare herinneringen
Het zesde elftal van het afgelopen jaar is hier een mooi voorbeeld van. Dit elftal bestaat komend seizoen 25 jaar! Natuurlijk zijn er in de afgelopen jaren mannen vanwege ouderdomskwalen gestopt, maar in de meeste gevallen leidde dat niet tot een afscheid en blijft iedereen betrokken. Al vele jaren gaat dit team elk jaar een lang weekend weg. In het begin nog in Nederland, maar al snel werden andere landen aangedaan. Ieder jaar reist dit illustere elftal met meer dan 25 man (spelers en oud-spelers) af om hier ontelbare herinneringen aan over te houden. De jaarlijkse BBQ om het nieuwe seizoen, samen met vrouwen en vriendinnen, af te trappen is ook een mooi voorbeeld. De tenniskantine moet inmiddels worden afgehuurd om dit gezelschap van meer dan 50 personen te herbergen. 

Oorspronkelijk shirt
Oprichter van dit vriendenteam, Ben de Jager, wil het aankomende jubileumjaar niet zomaar voorbij laten gaan. Er zijn al ideeën en de bedoeling is dat, als dank naar de club, alle Oranje-Witters hier ook van kunnen meegenieten. Meer informatie volgt op een later moment. Ben heeft daarnaast het bestuur van sv Oranje Wit gevraagd om bij wijze van uitzondering aankomend jaar dit vriendenteam in een jubileumtenue te steken. Gezien het unieke karakter van dit team, namelijk al 25 jaar uitkomen voor sv Oranje Wit, heeft het bestuur bij hoge uitzondering hiermee ingestemd. De foto is een illustratie van het nieuwe shirt. Mogelijk herkent u het shirt wel, want dit is een gelijkenis van het oorspronkelijke Oranje Wit-shirt. Onze partner Sport Centrum Dordrecht heeft het shirt in samenspraak met Ben de Jager ontworpen.

Trouwe sponsor
Parallel aan dit jubileum is dat ook De Jager Food Service Equipment als sponsor al 25 jaar betrokken is bij Oranje Wit, in het bijzonder van dit team. Sinds een aantal jaar is De Jager Food Service Equipment ook een van onze trouwe hoofdsponsoren. We bedanken dit bedrijf voor zijn jarenlange betrokkenheid en loyaliteit!

Overigens zijn alle seniorenteams verplicht om bij wedstrijden, waarbij je dus uitkomt voor sv Oranje Wit, in het standaard oranje tenue te verschijnen dat verkrijgbaar is bij Sport Centrum Dordrecht. Maar zoals iedereen zal begrijpen, konden en wilden we het verzoek van Ben de Jager om hier eenmalig van af te wijken niet weigeren.

We wensen Ben en zijn team een schitterend en sportief jubileumseizoen toe!

Het hoofdbestuur van sv Oranje Wit