Fietsbrug Oranje Wit officieel geopend 

30 september 2021 - 20:20

De afgelopen maanden werden er diverse werkzaamheden doorgevoerd op Sportpark Stadspolders die tot een verbetering van de verkeersveiligheid en verlichting van de parkeerproblematiek moeten leiden. Op woensdag 29 september kwam een einde aan de werkzaamheden op het sportpark. Ter ere daarvan werd de laatst doorgevoerde aanpassing – de fietsbrug – officieel geopend. Wethouder Van der Linden opende de brug door er met een aantal Oranje-Witters overheen te fietsen. 

Met de fietsbrug wordt de situatie voor een deel van de fietsers gelukkig veiliger. Fietsers vanuit Stadspolders hoeven nu niet meer de slinger over het parkeerterrein te maken. Oranje Wit is blij met aanpassingen die de afgelopen maanden zijn doorgevoerd, maar had graag een uitgebreider plan van aanpak gezien. Jan-Willem, bestuursvoorzitter van sv Oranje Wit: “Het zal duidelijk zijn dat wij als vereniging andere, nog meer ingrijpende, keuzes zouden hebben gemaakt. We zijn dan ook enigszins sceptisch. In de praktijk zal moeten blijken of de verbeterde roulatie en de scheiding van fietsers tot een structureel veiligere situatie leiden. Wat in ieder geval al helpt, is gedisciplineerd rijgedrag van de autobestuurders. Denk bijvoorbeeld aan het niet parkeren op plaatsen waar dat niet mag of kan, want daar ontstaan de problemen. Bovendien doen we nogmaals de oproep om op de fiets naar de vereniging te komen en niet onnodig met de auto. Op die manier krijgen ook onze gasten de ruimte op de legale parkeerplaatsen.”

De fietsbrug leidt rechtstreeks naar de fietsenstalling van Oranje Wit. Jan-Willem: “Een dringend verzoek vanuit de club aan alle mensen die onze club per fiets bezoeken is: maak ook gebruik van die fietsenstalling. Momenteel worden fietsen in grote getalen buiten de stalling geparkeerd op de stoep en voor de ingang van de club. Dat zorgt voor veel overlast en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.”