GJS - Oranje Wit 14 Oktober 2017

Behaalde resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst:

Om 7:30 uur vertrekken we, vol goede moed en in de wetenschap dat behaalde resultaten in het verleden geen garantie voor de toekomst zijn, ( de laatste bekerwedstrijd tegen GJS is met 9-2 gewonnen) naar GJS in Gorichem.

Met aanvankelijk 12, en na aankomst van Youssouf 13 man, beginnen we na de Jel: "Wat gaan we doen? Winnen!"  met de wedstrijd.

GJS beschikt, in tegenstelling tot de laatste keer, weer over zijn volledige bezetting en ze zullen gebrand zijn op revance.

Dat is ook vanaf het eerste moment goed te zien. De kansen gaan over en weer en beide teams weten diverse malen gevaarlijk te zijn waarbij Duco diverse kansen weet te creeren maar de bal steeds voorlangs ziet gaan. Na de eerste 5 minuten weet Oranje Wit toch het overwicht te krijgen in de wedstrijd maar ziet Owen de bal, volledig tegen de verhouding in , achter hem in het doel belanden. 1-0. 

Dat vraagt om extra inzet en die volgt dan ook. Door goed spel weet Duco na 14 minuten spelen de gelijkmaker te noteren. Vervolgens weten de jongen, met Mees Z en Ruben in de spits, de druk op de ketel te houden en is het met regelmaat druk voor het doel van GJS. Na een kleine 20 minuten spelen weet Nigail de score te vergroten naar 1-2. Gevolgt door een bliksemaanval nog geen minuut later 1-3. Wederom van de voet van Nigail. 

Nu vast houden en met een voorsprong van 2 doelpunten de kleedkamer in. Helaas weet GJS kort voor rust de aansluiting te vinden door 2-3 op het scorenbord te noteren.

Na rust zijn de jongens het spoor even volledig bijster en voordat we het door hebben staan we met 4-3 achter. 

Dit vraagt om organisatie en volledige inzet. Het middelveld bestaande uit Nigail, Duco, Senna en Bjorn moeten alle zeilen bijzetten om zowel in de aanval als verdediging vol mee te draaien. Na een klein kwartier in de 2de helft weet Duco na een mooie inhaalrace over links de score gelijk te trekken naar 4-4. Binnen 2 minuten staat, wederom van de voet van Duco, de 4-5 op het bord. Nu vast houden.

GJS voelt dat het nog kan en aast op de gelijkmaker. Het wordt erg druk voor de goal van Owen en ook de hele achterhoede bestaande uit Jaimey, Igor, Mees A en Ardan moeten geassisteerd door het middenveld en zelfs de spitsen, alle zeilen bijzetten om een tegengoal te voorkomen. Gelukkig weet Owen zijn doel nu schoon te houden en weet Duco kort voor tijd uit een counter de bal vanaf links mooi voor te krijgen waarbij uit de rebound Mees Z de overwinning weet veilig te stellen. 4-6.

Wat een wedstrijd, enorm spannend, hoofdpijn voor Dennis en klotsende oksels maar de 3 punten gaan mee naar Dordrecht. De jongens kunnen trots zijn en met een goed gevoel de herstvakantie in.

Volgende week geen wedstrijd en 28-10 de thuis durby tegen Dubbeldam.

Iedereen ook weer bedankt voor de support, de jongens hadden het vandaag extra hard nodig.

Dennis en Sander.