GKN Aerospace Fokker onthult sponsorborden bij sv Oranje Wit

18 juli 2022 - 17:15

Fokker: een bekende naam in de regio en ongetwijfeld ook bij veel Oranje-Witters. De vliegtuigonderdelenbouwer werd in 2015 overgenomen door GKN Aerospace. Daardoor maakt het onderdeel uit van een van de grootste vliegtuigtoeleveranciers van de wereld en is niet meer weg te denken uit de luchtvaartindustrie. Onlangs ontvingen we Victor van Ham, Learning & Development Specialist bij GKN Aerospace Fokker, bij sv Oranje Wit. Hij onthulde de sponsorborden van de vliegtuigonderdelenbouwer.

“Het lijkt misschien niet zo’n logische keuze om als bedrijf dat vliegtuigonderdelen ontwikkelt te kiezen voor borden langs de lijn van een lokale voetbalclub”, begint Victor. “Maar niets is minder waar. We hebben een grote vestiging in Papendrecht, die in de toekomst uitgebreid wordt en vinden naamsbekendheid in de regio erg belangrijk. Een lokale amateurclub met de grote en ambities van Oranje Wit is dan zeker een mooie plek om je naam langs de lijn te laten prijken.”

Aantrekkelijke werkplek
Victor is sinds april 2022 werkzaam bij GKN Aerospace Fokker. Daar is hij meteen in één van de grootste transities gestapt die de organisatie de laatste jaren heeft doorgemaakt. Victor: “Momenteel hebben we nog vier locaties, verspreid over Nederland. Eind 2023 zijn dat er nog twee.” Het bedrijf kiest ervoor volop te investeren in de locatie Papendrecht. De vliegtuigonderdelenbouwer heeft grootse plannen met deze vestiging: er komt een hele nieuwe fabriekshal bij en een oude hal wordt vergroot. Drie van de vier disciplines die GKN Aerospace in Nederland rijk is, zijn straks in Papendrecht te vinden. Ook is er een bedrijfsschool om jongeren op te leiden tot vliegtuigbouwer. "We maken van Papendrecht een heel aantrekkelijke werkplek”, aldus Victor. 

De verhuizing van zoveel werkgelegenheid naar Papendrecht is ook meteen de volgende belangrijke reden voor de verbintenis tussen Fokker en sv Oranje Wit: “De twee locaties die naar Papendrecht verhuizen, bevinden zich in Helmond en Hoogerheide. Niet iedereen zal de afstand naar Papendrecht willen overbruggen. We hebben het komende jaar dus veel vacatures te vervullen. Bij zo’n grote club als Oranje Wit lopen vast mensen die op zoek zijn naar een (nieuwe) baan. We hopen via deze weg dan ook nieuwe mensen aan te trekken.”

Persoonlijke groei en ontwikkeling
Het ritje Dordrecht-Papendrecht is in ieder geval prima te doen. Zowel met de auto als op de fiets. Maar weinig tijd kwijt zijn aan woon-werk verkeer is niet de enige reden om bij GKN Aerospace te gaan werken. “Het is een enorm mooi bedrijf met een goede sfeer en ontzettend veel mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Zeker als we hier straks meerdere disciplines onder één dak hebben. Je kunt dan niet alleen binnen je eigen discipline doorgroeien, maar ook naar andere disciplines. Dat kan zowel horizontaal – dus op hetzelfde niveau – als verticaal.”

Diversiteit 
Redenen genoeg voor Oranje-Witters om de werken-bij-website van GKN Aerospace Fokker eens goed te bekijken, dus. “Absoluut”, beaamt Victor. “En ik wil daarbij benadrukken dat je niet perse technische kennis hoeft te hebben om bij ons te werken. We hebben een interne opleidingsschool waar je alle kneepjes van het vak leert. Onze praktijkdocent zegt wel eens gekscherend: ‘Iedereen kan een vliegtuigstaart in elkaar zetten. Je moet alleen even leren hoe het moet.’ Daarnaast is het goed te weten dat we mensen zoeken voor heel veel verschillende functies, zowel voor op kantoor als in de uitvoering, op alle niveaus.”

De vacatures van GKN Aerospace Fokker zijn te vinden op careers.gknaerospace.com. Benieuwd hoe het is om te werken bij dit bedrijf? Oranje-Witter Michel Karel werkt er. Vraag hem gerust eens hoe dat hij ervaart!