KIKA

Oranje Wit goede ambassadeur KIKA

Oranje Wit is niet alleen een toonaangevende vereniging in Dordrecht maar ook ver daarbuiten.

Kijk alleen al naar de vele jeugdteams die niet alleen regionaal maar ook nationaal van zich laten spreken. Deze vereniging te vertegenwoordigen was voor Louis Bosman een eer en uitdaging. Het gaf hem elke keer weer een bijzonder prettig gevoel als al die jongens en meisjes met zoveel plezier trainen en spelen.

Oranje Wit beseft aan de andere kant dan weer hoe blij en intens gelukkig een mens moet zijn dat je kind “gewoon” kan sporten, want er zijn zoveel kinderen die vanwege allerlei problemen/ziektes, waaronder kanker , helaas niet kunnen sporten. De club is dan ook van mening dat je als voetbalvereniging de ogen niet mag sluiten voor alle problemen, verdriet en ellende om ons heen. Uiteindelijk heeft iedereen wel iemand in zijn/haar directe omgeving die met deze vreselijke ziekte te maken heeft of heeft gehad. Wij als vereniging, met onze maatschappelijke functie in de samenleving, willen daarom iets doen, een daad stellen, aandacht vragen voor kanker bij kinderen.

Na overleg met de sponsorcommissie werd er destijds contact opgenomen met KIKA. Het is een geweldig idee om op het tenue van Oranje Wit (pupillen/junioren en senioren) niet alleen het logo van de club maar ook het logo van KIKA te dragen. Op deze manier is het mogelijk om extra aandacht voor KIKA te vragen. Voor aanvang van de jeugdwedstrijden staat het team van Oranje Wit en die van de tegenpartij op de middencirkel.

De 2 teams geven elkaar de hand en wensen elkaar een prettige wedstrijd. De scheidsrechter zal via de aanvoerders van de 2 teams nog een keer duidelijk maken dat het woord/ziekte “kanker” niet getolereerd zal worden. Als andere spelers/trainers/begeleiders/supporters vragen waarom het logo van KIKA op het tenue staat is het ook erg belangrijk dat iedereen kan aangeven waarom de steun aan KIKA zo belangrijk is.

De dokter legt heel duidelijk en begrijpelijk van alles uit over kanker bij kinderen. Oranje Wit is dan ook heel blij en trots met de toezegging van KIKA dat de leden binnen onze hele vereniging gebruik mogen maken van het KIKA logo. Alle nieuwe tenues waren dan ook met ingang van het seizoen 2013-2014 voorzien van dit logo  naast het Oranje Wit logo. De club wil dan ook iedere speler, trainer, begeleider en supporter op het hart drukken dat wanneer er met het logo van KIKA wordt gespeeld, KIKA dan ook wordt vertegenwoordigd. Passend gedrag en het bewust zijn van wat KIKA doet is heel erg belangrijk. Iedereen die speelt met het logo van KIKA is een ambassadeur en geeft zogezegd een “visitekaartje”af.

Niet alleen van de club, maar ook van KIKA. De club vraagt dan ook aan iedereen om het logo met trots en passend gedrag te dragen. Een jarenlange traditie bij Oranje Wit is de Matthijs Mensendag (onze familiedag) aan het einde van het voetbalseizoen. Op deze dag wordt er door onze hele voetbalfamilie zowel jong als oud en niet te vergeten ons G-team gevoetbald. Naast het voetbal organiseren wij voor de kleintjes ook nog tal van andere activiteiten. Dit alles wordt jaar in jaar uit mogelijk gemaakt door de enorme hoeveelheid vrijwilligers en sponsoren.

Tijdens de jaarlijkse Mathijs Mensendag/familiedag van 8 juni 2013 jl werd er een prachtig bijdrag ingezameld middels een veiling. Vele Oranje Witters lieten hun hart spreken!!

Oranje Wit is bij deze actie vertegenwoordd door Louis Bosman