Kozakken Boys - Oranje Wit 2 December 2017

Dapper gestreden maar een maatje te groot:

In het donker, met de mist nog op de velden arriveren we om even voor 8:00 uur bij Kozakken Boys. De temperatuur meter in de auto gaf -1 graad aan.

In de wetenschap dat wij na 7 wedstrijden gespeeld op een 5de plek staan en Kozakken Boys nog ongeslagen met 1 gelijk spel aan kop, bespreken we de tactiek met de jongens. Gelukkig brand in de kleedkamer de kachel en is er koffie. Goed verzorgt!

Het is absoluut geen schade om hier te verliezen maar daar zijn we natuurlijk niet voor naar Werkendam gekomen. 1 punt zou mooi zijn. Zeker in de strijd om plek 3 of 4 met Dubbeldam en De Alblas.

Na de voorbespreking waarbij de opstelling 5 / 3 / 2 wordt besproken vertrekken we onde leiding van aanvoerder Gjalt naar het veld voor de warming-up. We spelen vandaag op het hoofdveld. Een mooi kunstgras veld met aan 2 kanten tribunes en heeeeel veeeeeel sponsor uitingen.

Na het startsignaal is al vrij snel duidelijk dat het moeilijk zal worden hier te scoren. Met nog maar 1 tegen doelpunt in 7 wedstrijden heeft de achterhoede van KB zijn nut al wel bewezen. Er wordt goed rond gespeelt en op een enkel balbezit na komt Oranje Wit er niet veel aan te pas. De buitenspel val hebben ze bij KB ook goed begrepen. Onze jongen staan op een mooi gegeven voorzet regelmatig buiten spel.

Uit een corner die strak langs de lijn wordt ingeschoten, weet KB na een klein kwartier spelen, de 1-0 te scooren. Ook de 2-0 en 3-0 vallen in de eerste helft. Geen schade gezien het verschil in kwaliteit en inzet.

Tijdens de rust kunnen de jongens even opwarmen en na rust pakken we de draai weer op in de poging de goal van Owen in de tweede helft wel leeg te houden en wellicht nog zelf een goal te kunnen scoren. In het begin van de 2de helft gaan we voortvarender van start en reist de hoop op een goal maar echt gevaarlijk worden de jongens niet.

Uiteindelijk moeten we ook een 4-0 en 5-0 incasseren.

Niets om je voor te schamen. In de 2de helft werd er beter gevoetbald en meer over gespeeld wat resulteerde in meer dreiging.

Volgende week de laatste wedstijd van dit seizoen thuis tegen ASWH, die 10de staan. Dan moet het toch gaan lukken een mooie wedstrijd neer te zetten met een paar mooie goals.

Vandaag weer een hoop geleerd van een team wat gewoon beter was.

Ivan bedankt voor het vlaggen, Rob bedankt voor je inzet aan de overkant van het veld en alle supporters weer bedankt. Het zou leuk zijn als we volgende week iedereen optrommelen voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Dus ouders, broertjes, zusjes, opa's, oma's, buren enz. jullie zijn volgende week allemaal uitgenodigd de prestaties van onze jongens te komen bewonderen en om ze aan te moedigen natuurlijk.

Iedereen weer bedankt, Dennis en Sander.