Louis Bosman fietst Giro di KiKa

24 augustus 2021 - 09:28

Na twee keer te zijn uitgesteld gaat de Giro di KiKa eindelijk door. En Oranje-Witter Louis Bosman is daarbij! Van 29 augustus t/m 3 september 2021 gaat hij in totaal 587 kilometer en 15.580 hoogtemeters fietsen. Om zo zijn steentje bij te dragen aan het goede doel.

De Giro di KiKa, is dé Italiaanse fietsuitdaging en een van de belangrijkste wervingsacties voor KiKa. In juni 2020 kon dit wielerfestijn niet doorgaan vanwege corona, en ook in juni 2021 moest het helaas worden uitgesteld. Nu, na ruim twee jaar, is er eindelijk weer een Giro di KiKa. Geld inzamelen voor kankeronderzoek bij kinderen, dat is waar Louis voor gaat fietsen. Oranje Wit is al jaren sponsor van KiKa en draagt het initiatief van Louis een warm hart toe.

“Onderzoek naar kinderkanker is heel hard nodig en dat kost veel geld”, vertelt Louis gedreven. Natuurlijk is het ook een persoonlijke uitdaging, maar die is van ondergeschikt belang. Louis: “Ik ben een gezegend mens met twee gezonde kinderen. Als je soms hoort wat voor ellende, zorg en verdriet andere ouders te verduren krijgen, raakt me dat.” De machteloosheid die Louis voelt, wil hij omzetten in iets positiefs. Voor hem is dat fietsen, afzien, zweten en doorgaan. “Niet opgeven, want ouders en kinderen die met kanker te maken krijgen, knokken ook door”, licht hij toe.  

Inmiddels heeft Louis al heel wat kilometers in de benen. In 2020 heeft hij ca. 8.000 kilometer gefietst als voorbereiding op de Giro en de teller van 2021 staat ook al op zo’n 5.000 kilometer, want tijdens de vakantie in juli in Italië werd er 'gewoon' doorgetraind.

Louis heeft al veel donaties binnengehaald, maar door het coronavirus en alle maatregelen heeft de fondsenwerving van KiKa een forse tik gekregen. Daar kun jij als Oranje-Witter ‘iets’ aan doen, door Louis te supporten middels een donatie.

Louis, heel veel succes gewenst in de Giro di KiKa!

Wil je ook een bijdrage leveren, klik dan op de volgende link:

https://www.girodikika.nl/louis-bosman

Meer weten over de Giro di KiKa en KiKa? Kijk op:

www.girodikika.nl of www.kika.nl