In memoriam Fred van Eijsden

05 juni 2022 - 12:24

Vorige week bereikte ons het trieste nieuws dat Fred van Eijsden overleden is. Fred was al lange tijd ernstig ziek. Totdat het echt niet meer ging, kwam hij nog graag bij onze vereniging. Hij was trouw bezoeker van de thuiswedstrijden van ons eerste elftal, samen met zijn voetbalvriend Sijm Beuk. Fred bleef tot het einde strijdvaardig en optimistisch, maar uiteindelijk is die vreselijke ziekte hem fataal geworden.

Fred stamt eigenlijk uit een ODS familie,  waar hij samen op hoog niveau met Sijm gevoetbald heeft. Een linksbuiten met een goed schot. Via de toenmalige jeugdcoördinator Jack van der Starre is hij  bij onze club terechtgekomen als jeugdtrainer waar hij talentvolle voetballers onder zijn hoede had. Hij stond bekend om zijn goede kijk op het spel. Later was hij jeugdtrainer bij de KNVB. Fred was ook trouw bezoeker van de trainingskampen van onze club in Portugal. Hij combineerde zijn vakanties daar met het bezoek aan trainingen en wedstrijden van onze club. Fred was tevens lid van de Club van 100 en steunde de vereniging ook op die wijze.

Wij wensen José, kinderen, hun partners, de kleinkinderen en verdere familie en vrienden van Fred heel veel sterkte met de verwerking van dit grote verlies.

Namens het bestuur van SV Oranje Wit

Jan-Willem Bozuwa