In Memoriam Jan Lodder

10 december 2021 - 08:45

Enkele weken geleden bereikte ons de droevige mededeling dat Jan Lodder, Lid van Verdienste van onze vereniging, in de leeftijd van 87 jaar is overleden. We willen graag stilstaan bij wie Jan was en wat hij voor onze vereniging heeft betekent. Als zo’n droevig bericht mij bereikt, probeer ik altijd te denken aan de mooie herinneringen die ik heb aan die persoon. En dan met name de herinneringen die verband houden met sv Oranje Wit. 

Mijn herinneringen aan Jan zijn talloos, evenals de dingen die hij voor onze vereniging heeft gedaan. Ik heb hem bijvoorbeeld nog meegemaakt als leider van de jeugdkampen waar ik altijd met veel plezier naar toe ging. Ik hoor nog zijn bulderende stem en lach door de kantine schallen. Want Jan viel niet alleen op door zijn lange gestalte, maar ook door zijn volume! De leiding van het jeugdkamp was een hechte groep. Onder andere Jan Lodder, Frans Punt, Wim van de Berg, Ruud van Donkelaar en Kees van ’t Hoog vormden de kern. Maar ook hun partners gingen mee als ondersteuning bij het kamp. Uit die groep is een hechte vriendengroep van vijf bevriende stellen, de VDK,  ontstaan die nog altijd met elkaar optrekt en op vakanties of stedentrips gaan. Inmiddels zijn er helaas al twee van deze groep overleden. 
Lid van Verdienste word je niet zomaar bij Oranje Wit. Dan moet je een behoorlijke staat van dienst hebben. En die had Jan. Want niet alleen bij de jeugdkampen konden we op hem rekenen, ook bij de zaalvoetbaltoernooien in de HTS, als jeugdleider, meehelpen bij de bazaar, bestuurslid, lid van het bouwteam en noem maar op. Hij was goud waard voor de vereniging. Dankzij zijn vrijwilligerswerk hebben heel veel kinderen genoten van al die leuke activiteiten bij onze vereniging.

De laatste jaren kwam Jan niet meer op de club, maar hij is tot aan zijn overlijden lid gebleven van onze mooie club. 

Wij wensen Joke, Bram en Murside, Martin en Natasja, en de kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies. Wij gaan Jan missen en vergeten niet wat hij voor onze vereniging betekend heeft.

Namens het bestuur van sv Oranje Wit,

Jan-Willem Bozuwa
Voorzitter