In Memoriam Siem Baars

18 november 2020 - 14:39

Afgelopen zondagochtend werd ik overvallen door een berichtje van Remko Baars op mijn telefoon: “Hi Jan-Willem, mijn vader is afgelopen nacht overleden.” Siem Baars, al sinds 1952 lid van onze club, is na een kort ziekbed op 86-jarige leeftijd overleden. Siem wordt donderdag 19 november, vanwege de huidige omstandigheden in besloten kring, gecremeerd.

In zijn jonge jaren speelde Siem op een zeer verdienstelijk niveau bij onze club, waar zijn vader in het bestuur zat. Samen met zijn broer Nol speelde hij in het eerste team. Siem als robuuste spil (niet te kloppen in de lucht) en Nol als behendige rechtsbinnen. Later gingen ook de zonen van Siem en Riet (Remko, Marcel en Edwin) bij onze club voetballen. Alle drie talentvol en begenadigde keeper/spelers. Een echte Oranje Wit-familie. Siem is ook Lid van Verdienste van onze club en dat is hij niet zomaar. Met zijn bouwkundige achtergrond heeft hij heel veel betekend bij de vele bouwplannen (tribune en lichtinstallatie hoofdveld), verbouwingen en onderhoud van ons complex. Mijn vader, die tijdens zijn voorzitterschap veel met hem samenwerkte, zei wel eens over Siem: “Dat is een vent waar je op kunt bouwen.” Ikzelf kan me nog herinneren hoe Siem samen met zijn Riet langs de lijn stond om naar zijn zoon, die bij mij in het team speelde, te komen kijken. Een gezellige vent. Later was hij ook vaak te vinden langs de lijn om naar het eerste te komen kijken, waar Marcel en Remko met enige regelmaat speelden. Als er bij Oranje Wit geklaverjast werd was Siem van de partij. En hij legde graag een biljartje bij onze biljartafdeling. Met het overlijden van Siem moeten we wederom afscheid nemen van een echte Oranje-Witter. Siem hield van gezelligheid en hij hield van zijn club.

Hoewel hij de laatste tijd niet vaak meer op de club kwam, is hij altijd betrokken gebleven bij onze club. Via Remko liet hij zich graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen bij onze vereniging.

Helaas moeten we afscheid nemen van Siem. We gaan hem missen. Voor Riet, Remko, Marcel en hun partners en kinderen is een zware tijd aangebroken. Zij moeten hun lieve echtgenoot, vader en opa missen. Ik wil jullie vragen hen waar mogelijk te steunen in deze moeilijke tijd. Riet moet na een huwelijk van ruim 61 jaar nu alleen verder. Een berichtje, kaartje of een andere blijk van medeleven kan dan enige verzachting brengen. Oranje Wit is Siem veel dankbaarheid verschuldigd voor alles wat hij gedaan heeft voor onze mooie club en voor de gezelligheid die hij altijd gebracht heeft. Rust zacht, Siem. We zullen je nooit vergeten.

Wij wensen Riet, Remko, Marcel, Addy, Els en de kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies.

Namens het bestuur van Sv Oranje Wit

 

Jan-Willem Bozuwa
Voorzitter