Mike Langerak keert terug bij Oranje Wit

20 februari 2021 - 17:18

Na 1 jaar keert Mike Langerak (23), momenteel nog speler bij IFC zondag, komend seizoen terug bij onze club. De jonge, ambitieuze middenvelder heeft hier een weerzien met een hoop bekende spelers en trainer die hem graag terug wilden. Hij kiest - volgens eigen zeggen - bewust voor een terugkeer naar onze warme vereniging.

Waarom ging je weg bij Oranje Wit?

“IFC belde mij en had een mooi, technisch verhaal over wat ze van plan waren met het team en hoe ik daar een rol in zou kunnen hebben. Daar kon ik me goed in vinden. Het is een voetballende ploeg en dat ligt mij, als lopende middenvelder, sowieso goed. Bovendien spelen ze zondag- hoofdklasse. Dat was voor mij ook een grote uitdaging. Bij Oranje Wit gingen wat jongens weg en bleven we met een wat jonge ploeg over, dus toen heb ik toch maar de stap naar hogerop gewaagd.”

Hoe was het bij IFC?

“Het is een hele voetballende ploeg met jongens met een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. Dat merk je tijdens de trainingen al. Daar gaat het er net iets harder, sneller en feller aan toe. Spelers zitten er continue bovenop en je moet altijd scherp zijn. Die ervaring had ik gelukkig al, want toen ik op 17-jarige leeftijd bij ASWH speelde, kreeg ik daar ook al mee te maken. Met het team had ik het prima naar mijn zin, maar in de club leeft het eerste wel minder dan hier. Dat is echt een groot verschil met Oranje Wit.”

Waarom weer terug naar Oranje Wit?

“Omdat Faysal me ongeveer plat belde”, reageert Mike lachend. “Ik ken hem goed. Hij wilde graag dat ik terug kwam en daar spreekt ook wel waardering uit. Maar er zitten ook nog een paar oude bekenden in het team, die ook weer een jaartje ouder en volwassener zijn geworden. Het zijn jongens in dezelfde leeftijdsfase als ik en dat is prettig. Daarbij komt dat al mijn vrienden voetballen op zaterdag en ik afgelopen jaar op zondag. Als ze dan een biertje gaan gingen doen, moest ik al eerder naar huis omdat ik op zondag moest voetballen. Niet dat ik het sociale, boven het sportieve verkies hoor, maar het is wel belangrijk.”

Hoe zie jij het komend seizoen en jouw rol?

“Ik hoop met mijn nieuwste ervaringen ook weer mijn steentje bij te dragen aan de groep. Een gezonde strijd op de trainingen creëren en dat meenemen naar de wedstrijden. Ik speel het liefst aanvallende middenvelder, maar kan ook op de twee andere middelveldposities staan. Ik heb loopvermogen en wil meer in de 16 meter komen, maar ook weer snel terugschakelen, om zo het team verder te helpen.”

Wat zijn je toekomstplannen?

“Ik wil absoluut nog wel een keer op een divisie niveau spelen en dat lijkt me ook een gezonde ambitie. Maar ik zou Oranje Wit nooit verlaten voor een club op hetzelfde niveau. Ik vind Oranje Wit een hele warme, gezellige vereniging. Met trouwe supporters die je ook altijd bij uitwedstrijden ziet. Dat is een stuk beleving. Het is nog een échte vereniging. Een van de weinige, zo niet de enige, van de regio. Leuk om daar weer onderdeel vanuit te maken!”