MOC 17 019-1 vs. OW 019-1

Vandaag weer een kraker op het programma. OW gaat op bezoek bij de nr. 3 MOC 17. In deze jaargang hebben beide teams evenveel punten, OW heeft weliswaar 1 wedstrijd minder gespeeld. MOC 17 heeft inmiddels wel de 1e periodetitel op zak en dus verzekerd van nacompetitie. We starten om 15.00 uur als scheidsrechter Leemans fluit voor aanvang wedstrijd.

MOC 17 begint duidelijk beter aan de wedstrijd dan Oranje Wit. Na een kwartier spelen komt de 1-0 op het scorebord. Deze treffer had echter nooit mogen vallen, want er ging buitenspel aan vooraf. De scheidsrechter heeft echter totaal geen oog voor het vlagsignaal, want hij kijkt helemaal niet...helaas voor Oranje Wit met grote consequenties. Niet veel later een grote kans voor AJ Margarita, na een mooie pass van Ruben Retel. 1 op 1 met de keeper gaat zijn inzet net naast de paal.

De 2-0 valt 5 minuten later, als een vrije trap vanaf de zijkant er zomaar invliegt bij de 2de paal..Geen goed begin voor OW dus. Het spel is veel te onrustig en het staat niet goed. Na een corner van OW is er een vrije kopkans voor Dylan Stiegelis, maar zijn kopbal is recht op de keeper en die stompt de bal over. Net voor de rust krijgt OW een strafschop, na een 1tweetje tussen Ruben Retel en Calvin vder Holst, wordt Calvin neergehaald in de 16. Wat normaal een zekerheidje is, gaat het vandaag mis. Ruben zijn strafschop wordt goed door de keeper uit de hoek geranseld. Zo gaan we rusten met een 2-0 achterstand en zullen we 2de helft anders voor de dag moeten komen.

Als de toeschouwers nog onderweg zijn terug naar het veld, ligt de 2-1 er al in. Casper Westera heeft een goede steekpass door de as, Calvin van de Holst rond goed af 1 op 1 met de keeper. Dat is dus een beter begin.

OW gaat volle bak door en zet MOC 17 met de rug tegen de muur. Helaas voor OW kijkt de scheidsrechter ditmaal wel naar de grensrechter.

Toch komt OW op een verdiende 2-2, een goede voorzet van Melvin de Dreu wordt door Ruben Retel bij de 2de paal goed binnengegleden.

Een speler van MOC krijgt rood als hij natrapt. OW blijft op zoek gaan naar de overwinning en neemt veel risico’s. Spelers van MOC mogen veel tijd rekken van de scheidsrechter en ook de leiding van MOC laat zich van de onsportieve kant zien. Geven geen nieuwe ballen of gooien een 2de bal in het veld en roepen vervolgens de scheidsrechter....triest.

Net voor tijd gaat het echter alsnog mis voor OW. Na een uitbraak van MOC, wordt er onvoldoende ingegrepen door de verdediging en komt keeper Olaf Mol te vroeg uit zijn goal. 3-2.

Op basis van de 2de helft had OW meer verdiend, maar heeft het vooral aan zichzelf te danken door slecht aan de wedstrijd te beginnen. Geen ramp, wel jammer. Maar met nog 5 wedstrijden en met 15 punten te verdienen heeft OW nog alles in eigen hand. Rug rechten en komende week weer aan de bak als sc t Zand op bezoek komt.