Mogen kinderen spelen op lege voetbalvelden?

19 maart 2020 - 12:06

Hoewel de voetbalclubs zijn gesloten tot en met 6 april, zijn er bij veel verenigingen in het land groepen kinderen aan het spelen op de velden. Wij doen een dringend beroep op de kinderen om dit niet te doen. Aan ouders/verzorgers vragen we om hierover te praten met hun kind(eren). 

We begrijpen dat kinderen lekker willen voetballen. Normaal gesproken ziet Oranje Wit dat ook graag, maar nu het coronavirus heerst, kan dat echt niet. De scholen, sportcomplexen en speeltuinverenigingen zijn niet voor niets gesloten. Natuurlijk is het lastig; de kinderen hebben veel vrije tijd en het is mooi weer.

Bovendien zegt het RIVM dat kinderen buiten mogen spelen als ze geen klachten hebben. Maar ze moeten ook geen grote groepen opzoeken. Als kinderen met elkaar gaan voetballen op de velden is dat precies het tegenovergestelde van wat we moeten doen.

Laten we ons gezond verstand gebruiken en solidair zijn met elkaar. 


Er leven nog veel vragen over het coronavirus, ook in verband met de maatregelen die Oranje Wit heeft genomen. Op de site van de KNVB worden veel van deze vragen beantwoord.