Oefenwedstrijden in aanloop naar voorseizoen 2018

Op naar het vooseizoen 2018:

Na het hervatten van de trainingen in de 3de week van januari trappen we af met een oefenwedstrijd op 20-1-18 tegen de J012-3 van Oranje Wit. Richard gaat de uitdaging met zijn team Daan en niet onverdienstelijk. Zijn team is merkbaar beter de winterstop door gekomen dan onze jongens. We moeten de nederlaag accepteren en Appie, Dennis, Ik en de jongens staan nog een hoop werk te doen.

De volgende oefenwedstrijd, eveneens thuis op 27-1-18, hebben we kunnen organiseren tegen de J013-4 van V.V. Papendrecht. Wat wijzigingen in de opstelling en steun van Lars van J013-4 doen het team goed en ondanks een wat rommelige wedstrijd weten we toch met een mooie winst af te sluiten.

De laatste oefenwedstrijd spelen we, op 3-2-18, uit bij V.V. Dubbeldam tegen de Jo12-3. ( Ja inderdaad, dezelfde ploeg als waar we vorig seizoen vlak voor tijd de 2-0 voorsprong zagen verdampen en genoegen moesten nemen met een 2-2 gelijk spel). Aanvankelijk stond er nog een 4de oefenwedstrijd gepland maar deze is komen te vervallen doordat de competitie naar voren is geschoven om zo de voorjaarsvakantie vrij te kunnen houden. Buiten Igor, die helaas met een voetblessure thuis zit, is iedereen aanwezig. We voeren weer wat kleine wijzigingen in de opstelling door waarbij de grootste wijziging is dat Senna , met zijn snelheid, samen met Talha, de centale verdediging voor hun rekening nemen. De snelle Nigail en Duco op het middenveld  en verder de vast jongens voor en achter. Dit blijkt goed te werken. Ondanks dat Dubbeldam op papier de betere ploeg is weten de jongens de druk er goed op te houden en speelt het grootste gedeelte van de wedstrijd zich af op de helft van Dubbeldam. Uit een hoekschop weet Matthieu, door de benen van de keeper, mooi in te koppen. Helaas moeten we op een snelle counter, vlak voor rust, en door gebrek aan organisatie achterin de 1-1 accepteren.

In de rust de nodig complimenten. Jongens blijf scherp, fel op de bal, goed overspelen en hou je positie. Iedereen gaat vol vertrouwen en goede moed weer richting veld. We gaan verder waar we gebleven zijn en ook in de 2de helft zijn onze jongens merkbaar de betere ploeg. Diverse kansen van Nigail, Mees Z, Duco, Gjalt en Youssouf worden door de keeper gekeerd en ook de pegel van Mees Z. smort op de lat. Dubbeldam mag zijn keeper danken! Hij heeft een hoop erger weten te voorkomen. Maar ook Owen heeft de 2de helft ondanks diverse kansen voor Dubbeldam zijn goal mooi leeg weten te houden. uiteindelijk weet Ruben in een rommelig strafschopgebied de 1-2 in te tikken. Geheel verdiend. Ondanks dat Dubbeldam de druk de laatste minuten nog opvoert, en de scheids wel heel lang door laat spelen, weten we deze zware oefenwedstrijd met een mooie en dik verdiende winst mee naar huis te nemen.

Dit geeft hoop! De jongens hebben echt top gepresteerd. Een enorme inzet en op nog wat kleine dingen na staat het team!

Volgende week weer een pittige wedstrijd voor de boeg tegen de Alblas Jo12-2. Hetzelfde team als waar we vorig jaar in de begin periode van het seizoen met 0-1 van verloren en die uiteindelijk als 3de in de competitie eindigden. (Kregen overigens nog wel een verlies tegen GJS voor hun kiezen).

Op naar de Competitie! 

Appie, Dennis en Sander.