Oranje Wit 1 en 2 op trainingskamp in Portugal

09 januari 2022 - 18:08

Op vrijdag 7 januari vertrokken ons eerste en tweede elftal naar Portugal voor het jaarlijkse trainingskamp. Alleen voor de zon, zee en het strand zou je al meegaan, maar de mannen moeten natuurlijk serieus aan de bak. 

Een kort verslag van de eerste twee dagen trainingskamp in Portugal. 

Lekkere start
Vrijdagnacht vertrokken de twee teams naar Portugal. Na aankomst volgde een lunch en mochten de mannen meteen aan de slag tijdens een training op het complex. Ook van het strand wordt gebruik gemaakt als plek om te trainen. Een prima start van het vijfdaagse trainingskamp. 

Opladen voor de competitie 
Op zaterdagochtend treffen we hoofdtrainer Faysal en zijn assistent Ryan voor het hotel. We houden hen even staande voor een kort vraaggesprekje. Hoe gaat het? Zijn ze al een beetje gewend? Hoe ging de eerste training? En wat verwachten ze van vandaag?
“Ja, kijk nou eens naar dit uitzicht. Dan kun je niet anders zeggen dan dat het hier goed toeven is”, antwoordt Ryan op de vraag hoe het trainingskamp bevalt. En hij vervolgt: “Het hotel is prachtig, heerlijk aan het strand, maar ook de trainingsfaciliteiten zijn echt top. Goed veld, goed materiaal. Super!” Faysal vult hem aan: “Accommodatie en trainingscomplex zijn geweldig. We kunnen hier geweldig trainen en opladen voor het vervolg van de competitie.”
Vandaag staan er twee oefenwedstrijden (van beide drie kwartier, tegen SV Houten en LAC Frisia 1883) op het programma. 

Voorafgaand werd er door Faysal een wedstrijdbespreking gehouden, waarbij iedereen aanwezig mocht zijn. Faysal: “Het is goed om de neuzen dezelfde kant op te hebben staan. Maar de meeting diende ook om te bespreken wat het strijdplan wordt. Zoals je hebt kunnen zien, is er veel interactie tussen de spelers en de staf en denken de spelers ook actief mee.” Ryan: “Ja dat is inderdaad goed om te zien. Faysal daagt ze uit om mee te denken en daar krijg je soms hele felle, maar nuttige discussies van. Dat is juist goed!”

Na ons gesprekje vertrekken de trainers naar het complex waar het Copa Bela Vista toernooi wordt gehouden. Ondertussen maakt het tweede elftal zich op voor een training.

Uitslagen Copa Bela Vista toernooi
Na afloop van de middag weten we hoe Oranje Wit 1 het heeft gedaan:

* Oranje Wit - Houten 0-2
* Oranje Wit - LAC Frisia 3-0

Daarmee pakt Oranje Wit 1 de tweede plek op het Copa Bela Vista toernooi.