Oranje Wit 2 periodekampioen!

14 maart 2023 - 11:22

Afgelopen zaterdag, 11 maart, werd ons tweede elftal periodekampioen in de reserve-hoofdklasse door met 5-0 te winnen van Almkerk 2. Oranje Wit 2 nam de tweede periode over van LRC 2 die de meeste punten verzamelde deze periode, omdat LRC 2 echter de eerste periode al op zijn naam had geschreven, schoof de tweede periode door naar runner-up Oranje Wit 2. Ons tweede elftal was wel afhankelijk van de resultaten van Pelikaan 2 en Wieldrecht 2, maar deze clubs verloren beide hun wedstrijden, waardoor Oranje Wit 2 periodekampioen werd.

Oranje Wit 2 had zaterdag tegen Almkerk 2 wat goed te maken na de 3-2 nederlaag op bezoek bij koploper LRC 2 afgelopen dinsdagavond. Almkerk 2 had besloten om de bus te parkeren in een 5-3-2 formatie. Oranje Wit 2 begon de eerste 10 minuten van de wedstrijd scherp en had veel balbezit, en dat resulteerde in meerdere goede kansen.

De eerste kans ontstond na snel spel op het middenveld en via een assist van linksbuiten Dario kon Casper de 1-0 hard in de touwen schieten. De tweede goal kwam vlak daarna na een goede combinatie op rechts via rechtsbuiten Ryan en een scherpe voorzet op maat van rechtsback Iwan, uitstekend afgemaakt met het hoofd door spits Luuk. Een goal uit het boekje!

Rode kaart
Na een kwartier werd Luuk diep gestuurd vanuit het middenveld en kwam hij alleen voor de keeper te staan die buiten de zestien was uitgekomen en Luuk torpedeerde. Gevolg: een terechte rode kaart voor de keeper. Je zou denken: dan moet het toch makkelijker worden. Maar niets was minder waar, omdat onze tegenstander zich met een vijfmans-verdediging ingroef. Bovendien was de veldspeler die onder de lat de keeper verving bij Almkerk 2, een boomlange kerel die de voorzetten makkelijk uit de lucht plukte. Daardoor lukte het, ondanks het numerieke overwicht, niet om Almkerk 2 stuk te spelen en gingen we toch wat teleurgesteld de rust in met 2-0.

Druk opvoeren
De tweede helft voerden we de druk weer op, want tja tegen tien man moet je zo’n wedstrijd toch eerder kunnen beslissen en op slot gooien. Dat gebeurde dan ook door prima voetbal op het middenveld door Casper, Roy en Jasper. Met een assist van Dario schoot Jasper, die goed in de wedstrijd zat, zijn eerste goal van de competitie hard en hoog tegen de touwen; 3-0.

Kort daarna scoorde Casper, na een tweede assist van Iwan, zijn tweede goal (zijn negende van de competitie alweer), waardoor de 4-0 op het scorebord verscheen. De eindstand kwam op het bord na een goede actie van Casper, die niet zelfzuchtig was en de bal breed legde op Jasper die zo zijn tweede goal van de middag kon maken.

Geen reddingen
Ondertussen werd er volop gewisseld. Tien minuten na de rust werden Dominic en Ryan vervangen door Jearlon en Jules. Lars werd in de zeventigste minuut vervangen door Luke, omdat laatstgenoemde later in de middag nodig was bij de wedstrijd van Oranje Wit 1 tegen Duno (eindstand: 2-1 voor Oranje Wit 1). Tim en Stijn kwamen tegelijk met Luke in het veld om Iwan en Roy te vervangen. Jochem en Marten zaten de hele wedstrijd op de bank naast de dinsdag geblesseerd geraakte Julian.

Onze verdedigers hadden een relatief makkelijke middag. In het centrum hadden aanvoerder Elco en Lars – geflankeerd op links door Dominic en op rechts door Iwan – geen kind aan de aanvallers van Almkerk 2. Een half kansje werd er weggeven. Brian onze keeper had ook een makkelijke middag en hoefde geen reddingen te verrichten.

Wachten op beloning
Al met al was het, weliswaar tegen tien man, een gedegen wedstrijd met een goed resultaat. Met als beloning voor het goede spel het periodekampioenschap dat wij overnemen van LRC 2. Overigens moest het team daar nog wel even op wachten vanwege het late tijdstip van de wedstrijd Blauw Geel 2 tegen Wieldrecht 2: uitslag 4-1.

Het periodekampioenschap betekent dat ons tweede elftal volgend seizoen in de beker tegen eerste elftallen mag gaan spelen. En dat is positief voor de ontwikkeling van de jonge spelers van Oranje Wit 2. Trainer Bart en de overige stafleden zijn blij en tevreden dat, met nog negen competitiewedstrijden te gaan, één van de doelstellingen voorafgaand aan het seizoen behaald is. Volgende week wacht een uitwedstrijd bij Achilles Veen 2, waar Oranje Wit 2 thuis eerder in het seizoen van won met 4-3 na een spannende pot voetbal.