Oranje Wit - Dubbeldam 28 Oktober 2017

Een mooie wedstrijd met een gelijkspel wat voelt als verlies:

Om 9:00 uur verzamelen we vol goede moed in de kleedkamer voor de Stadsderby tegen Dubbeldam J012-3. Met het nieuwe veldbord instrueert de coach de jongens voor de komende wedstrijd. Onder leiding van aanvoerder Nigail wordt de warming-up uiterst gediciplineerd afgewerkt. We starten, na de Jel,  met Owen op goal, Jaimey, Talha, Igor en Gjalt in de verdediging. Ardan, Mees A en Nigail op het middenveld en Mees Z, Matthieu en Duco in de voorhoeden. Ruben, Bjorn en Senna starten op de bank.

Het overwicht is direct al zichtbaar. Nigail en Duco zijn vrijwel direct gevaarlijk en een goede voorzet van Duco mist maar net de goal. Een paar minuten laten, we zijn krap 5 minuten onderweg, weet Duco de bal weer voor te geven, en scoort een verdediger van Dubbeldam in eigen goal. 1-0 dat begint lekker.

De mannen weten de druk goed op de ketel te houden en krijgen diverse kansen maar in de afronding gaat het helaas mis. Dubbeldam komt er weinig aan te pas en de enkele doorbraak die ze doen weet Owen op zeer overtuigende wijze te elimineren.

Kort voor rust wordt de druk op de goal van Dubbeldam weer opgevoert en weet Duco , uit een counter, met een enorme pegel de 2-0 op het scorenbord te krijgen. Dat gaat lekker de rust in.

Na rust is er wederom het overwicht voor Oranje Wit en weten de jongens nog een strafschop te forceren. Helaas wordt de inzet van Senna door de keeper gered en weten de jongens ook in de rebound niet te scooren. Ook een schot op het doel van Ruben beland bij de keeper in zijn handen. De diverse kansen die er na rust worden gecreeerd resulteren helaas niet in een doelpunt.

Met nog geen 10 minuten meer de spelen raakt de felheid uit de ploeg en weet Dubbeldam er uit een counter uit te komen. De links buiten blijkt te snel en weet Owen met een enorme pegel te verrassen. 2-1.

Nog niets verloren maar dan moeten we wel blijven spel. Dat blijkt het probleem. Want nog geen 5 minuten later uit eenzelfde situatie weet Dubbeldam onze overwinning om te buigen naar een gelijkspel. Wat een deceptie en volledig tegen de verhoudingen in houden we aan deze stadsdurby helaas maar 1 punt over.

Hopelijk een goede leerschool. Scherp blijven tot de laatse seconde. 

Tot 10 minuten voor tijd dachten we dat ze deze voorsprong, gezien het verloop van de wedstrijd, niet meer weg zouden geven.

We hebben een mooie pot met goed voetbal gezien. Dat geeft vertrouwen voor de komende westrijden. Als ook de afronding en scherpte goed is kunnen we iedereen aan.

Jo12-4 spelers bedankt voor het mooie spel en alle supporters, nog meer dan anders, bedankt voor jullie support en medeleven.

Wat ons betreft zijn alle jongens deze week "man of the match". Goed samen gespeeld!

Tot over 2 weken tegen Unitas Jo12-3.

Dennis en Sander.