Oranje Wit - Heerjansdam JO12-2 17 Februari 2018

Ondanks geen voortreffelijk spel toch de 3 punten in de pocket:

We verzamelen vandaag in kleedkamer 14 voor de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen. Buiten de afmelding van Bjorn is iedereen aanwezig. 

Na de voorbespreking vertrekken we onder leiding van aanvoerder Ruben richting het nog bevroren veld voor de warming-up. Tijdens de warming-up bemerken we dat Heerjansdam met maar 10 man aan de warming-up bezig is en uiteindelijk starten we de wedstrijd met een man meer situatie.

De wedstrijd start rommelig. De man meer situatie weten we niet te benutten en de jongens hebben moeite hun eigen positie goed te behouden. Dat wat tegen Dubbeldam zo goed ging, wil nu niet lukken. Het ontbreekt ook aan felheid en ondanks de enkele kans gaan we met 0-0 de rust in. 

Na een korte bespreking in de rust gaan de jongens de 2de helft vol goede moet in. Wij zijn duidelijk de betere partij en we zullen hier de 3 punten binnen halen. Daar zijn wij als begeleiding van overtuigd. De 2de helft start dan ook met meer pit , en ondanks dat Heerjansdam weer met 11 man op het veld staat gaat de bal nu wel goed rond en worden er meer kansen gecreeerd waarbij o.a.Talha de bal snoeihard op de onderkant lat ziet belanden.

Halverwege de 2de helft weet Talha, ondanks zijn voetblessure, door de verdediging heen te breken en wordt  hij binnen de 16 onderuit gewerkt. Dit heeft een penalty tot gevolg. Talha neemt deze penalty uiterst rustig en plaats de bal netjes in de linker onderhoek. 1-0. Dit geeft het team de spirit die ze nodig hadden en eigenlijk komt Heerjansdam er niet meer aan te pas. Senna weet de enkele doorbraak van Heerjansdam iedere keer in de kiem te smoren en Igor houdt zijn goal mooi leeg. Laat in de 2de helft weet Nigail de bal te veroveren en na een mooie 1 - 2 met Jaimey weet hij vol uit te halen en ziet de bal tussen de verdedigers door in het net belanden. Een mooie uitgespeelde kans!

2-0 wat tevens de eindstand is! Volledig verdient zijn we de competitie begonnen. Laten we met z'n allen hopen op een mooi seizoen.

Alle supporters weer bedankt voor jullie aanwezigheid en Mees z'n vader voor het vlaggen.

Nu 2 weken geen wedstrijden en met z'n allen op naar de 2de wedstrijd op 10 Maart uit tegen Roosendaal.

Dennis en Sander!