Oranje Wit jo 10-4 verliest nipt van Drechtstreek jo10-3

Zaterdagochtend 2 december is het 8 uur als we op het complex van Drechtstreek aankomen. De velden zijn gehuld in nevel en het is koud.
Om exact 8:30 fluit scheidsrechter Hans de Jong voor de start van de wedstrijd waarin we starten met Luca op doel, Wisse, Bente en Tymo achterin, Cas op het middenveld en Fedde en Sam voorin. Matteo, Lucas en Kyle beginnen reserve. We weten dat het een zware wedstrijd gaat worden, waarin we vooral fysiek op ons tellen moeten passen.
In de eerste helft hebben we duidelijk veel moeite met het zeer fysieke en in de ogen van onze spelers soms gemene spel van Drechtstreek, duwen, knijpen en schoppen werkelijk alles werd door Drechtstreek in de strijd gegooid om deze wedstrijd te winnen. De wil om te winnen dat straalde Drechtstreek dan ook uit en op basis van de eerste helft waren zij de enige die aanspraak maakte op de overwinning. Op 2 kleine kansen voor Sam en Fedde konden we aanvallend weinig potten breken. Het was in de eerste helft aan Bente, Wisse, Lucas, Tymo, Cas en Kyle te danken dat Drechtstreek maar 2 -3 kansen kregen. Maar op het middenveld verloren we iedere bal of waren we te laat. Na een 10 minuten komt Drechtstreek dan ook volkomen terecht van 1-0 een mooie aanval wordt door de spits van Drechtstreek simpel binnen getikt en Luca is volkomen kansloos. Nog geen 2 minuten later krijgt Drechtstreek wederom een enorme kans, maar het is Luca die met een wereld redding de bal uit zijn doel ranselt. Oranje Wit kreeg in de eerste helft een aantal vrije trappen waar met name Sam, Fedde en Matteo slachtoffer waren. Gelukkig had de scheidsrechter goed het oog in. Ook wanneer de aanvoerder van Drechtstreek het niet eens is met een beslissing en de bal boos wegschiet. Bij de senioren is dit gewoon een gele kaart en omdat hij het in de 2e helft nog een keer deed, zou hij bij de grote mannen het einde van de wedstrijd niet gehaald hebben. Maar dit zijn de pupillen en de scheidsrechter loste dit goed en positief op.

In de rust is het stil in de kleedkamer, we weten eigenlijk niet zo goed hoe we hiermee om moeten gaan. We besluiten dat we willen laten zien dat we de baas zijn. Als de 2e helft begint blijkt dat echter nog niet, want in een mum van tijd is het 2-0 voor Drechtstreek. De verdedigers staan volkomen verkeerd en de spits van Drechtstreek wordt over het hoofd gezien en schiet hard binnen. Luca is kansloos. Maar dan rechten we onze rug zeker na wederom een blessure behandeling van Fedde die dit keer door de nummer 3 van Drechtstreek hard in zijn buik wordt geknepen. De mannen en dame van Oranje Wit jo10-4 gaan het gevecht aan en het is de dame Bente die van zich af schopt en haar tegenstander hard tegen de grond werkt. Natuurlijk krijgen we een vrije tegen want dit mag natuurlijk niet maar het is wel een signaal naar de rest van het team. Niet veel later resulteert dit in de aansluitings treffer van Cas die van 20 meter hard en laag in het doel schiet, 2-1. Vanaf dat moment heeft Drechtstreek niets meer te vertellen, alles 2e ballen zijn voor Oranje Wit en we krijgen kans op kans, maar helaas hebben Fedde, Sam, Matteo en Cas het vizier niet scherp staan. Door geen rust te nemen en te snel willen schieten gaan de ballen er niet in. We gaan echt alles of niets spelen, waar door Drechtstreek nog 1 grote kans krijgt , maar het is Luca die met weer een katachtige reactie zijn doel schoon houd. Dan fluit de scheidsrechter voor het einde. Een spannende wedstrijd waar Oranje Wit op basis van de 2e helft een punt had verdient, maar helaas. Drechtstreek is ons voorbij op de ranglijst en heeft 1 punt meer, maar wij hebben nog een wedstrijd in te halen tegen ASWH en de winnaar van die wedstrijd mag zich kampioen noemen. Drechtstreek is klaar in deze competitie.

 

Note: Inmiddels is bekend geworden dat de KNVB de laatste wedstrijd uit tegen ASWH heeft gepland op zaterdag 9 december om 8:30. De winnaar van deze wedstrijd mag zich de kampioen noemen

Note2: Op verzoek van Drechtstreek is het verslag iets aangepast, maar niet zodanig dat de vrijheid en interpretatie van de auteur onrecht wordt aangedaan. Waarbij wel gezegd dient te worden de begeleiding van Drechtstreek jo10-3 en de scheidsrechter in de persoon van Hans de Jong alles eraan gedaan hebben om er een sportieve en leuke wedstrijd van te maken, waarvoor dank