Oranje Wit JO10-4 krijg lesje effectiviteit van ASWH JO10-4

Vandaag 4 november 2017 staat de topper tegen ASWH JO10-4 op het programma, wordt het aanhaken of afhaken. Bij verlies komen we op 5 punten achterstand. Bij het zien van de tegenstander zien is er een herkenning van beide kanten, vorig seizoen speelde we ook al tegen dit team en toen waren we goed aan elkaar gewaagd. Wij werden kampioen en zij werden 2e en opnieuw is dit team goed van start gegaan en een absolute kampioenskandidaat.
We starten vandaag met Luca op doel, Lucas links achter, Bente centraal en Tymo op rechts. We starten vandaag met 3 aanvallers en geen middenvelders, Sam, Cas en Kyle vormen de voorhoede, waardoor Matteo, Fedde en Wisse als wissel starten.
We starten voortvarend en al snel krijgen we 1-2 kansen die door Sam en Kyle helaas worden gemist. We combineren goed en komen er goed langs. We knokken voor iedere bal en zien dat dat zijn vruchten afwerkt, helaas scoren we niet en dan door een ongelukkige actie van Lucas schiet de spits van ASWH uit het niets op doel en die beland hoog achter Luca ook in het doel en zo staan we geheel tegen de verhouding in met 0-1 achter. We verliezen de moed niet en blijven voetballen. Wisse, Matteo en Fedde komen erin voor Lucas, Sam en Kyle. Wisse laat zich direct gelden door de bal te onderscheppen en Matteo weg te sturen die passeert 2 spelers en geeft goed voor op Cas die probeert de bal te controleren, maar helaas lukt dat niet waardoor ASWH de bal kan overnemen, maar die komen niet over de middenlijn Bente en Tymo pakken de bal vakkundig af en sturen Fedde weg, die de achterlijn haalt en hard voorgeeft, de verdediger van ASWH probeert de bal te blokken, maar helaas vliegt de bal richting het doel waar de keeper van ASWH de bal corner tikt. Deze corner levert niets op in zoverre, niet voor Oranje Wit. Uit de counter via de rechterkant laten we de linker kan van ASWH open, waardoor hun linksvoor de bal voor zijn voeten krijgt en de 2e kans van ASWH verzilvert, 0-2.
Nog een paar minuten voor de rust en we blijven voetballen, Wisse en Bente pakken de bal af en Tymo passeert 2 spelers, stuurt Matteo weg en die geeft de bal aan Fedde. Die passeert zijn tegenstander en knalt de bal hard in het doel, 1-2.
Dan is het rust en eigenlijk zijn er alleen complimenten, we spelen een topwedstrijd. We hebben alleen 1 probleem, we scoren niet. We kiezen wel voor het andere systeem, Cas die als spits wat ongelukkig was begint de 2e helft reserve en Kyle neemt zijn plek over, alleen niet als spits maar iets teruggetrokken, als middenvelder. Hierdoor krijgen we de wedstrijd compleet onder controle en kunnen we naar hartenlust aanvallen, de mooiste actie is van Fedde die zijn tegenstander uitspeelt en goed voorgeeft op Sam, die niet nadenkt en de bal keihard richting het doel schiet, de keeper staat verstijft op de doellijn, maar de bal gaat helaas net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Iedereen telde hem al, maar helaas geen 2-2. We krijgen daarna nog meer kansen en combineren en voetballen er lustig op los, maar dan uit het niets een diepe bal van ASWH komt bij de spits te recht die de bal geheel onverwachts binnen schiet, 1-3. Hoezo effectief…..
We blijven zoeken, Cas schiet een paar keer op doel. Cas die in de 2e helft veel beter in zijn spel komt, hij heerst op het middenveld alle afvallende ballen zijn van hem. ASWH komt er niet uit kan alleen maar tegenhouden. Schoten van Matteo, Tymo en Sam vinden het doel niet. We krijgen corner op corner maar de bal wil er niet in en in de laatse minuut krijgen we nog een tegengoal te verwerken. Binnen een aanval wordt de bal blind naar voren geschoten door ASWH en ze komen er met 4 man uit. Dit zijn er 2 teveel voor Bente en Lucas en ASWH speelt het goed uit en ze scoren de 1-4. Daarna fluit scheidsrechter Bedirhan voor het einde van de wedstrijd. We verliezen voor het eerst na 24 competitie-wedstrijden zonder nederlaag. Maar wat hebben we vandaag goed gevoetbald. We hebben er werkelijk alles aangedaan om te winnen en te scoren, maar 4 kansen van ASWH leverde ook 4 tegendoelpunten op. We houden veel tegen en geven weinig tot geen kansen weg, alleen vandaag waren die 4 kansen ook 4 doelpunten en als je zelf dan niet scoort terwijl je 10-15 echte kansen krijgt, verlies je. Maar na de slappe wedstrijd van vorige week kunnen we alleen maar trots zijn. Vorige week verdiende we te verliezen en gebeurde dat niet, vandaag verdiende we de winst en minimaal een gelijk spel, maar sta je met lege handen. ASWH staat nu met 5 punten voorsprong eerste en zullen waarschijnlijk kampioen gaan worden. De jongens en dame van Oranje Wit jo10-4 kunnen trots zijn op deze wedstrijd. Op naar volgende week als we uitspelen tegen JEKA uit Breda.
Daar weten we wat we moeten doen.