Oranje Wit JO10-4 maatje te groot voor Unitas JO 10-2

Op een herfstachtige ochtend mogen we vandaag 7 oktober 2017 aantreden in Gorinchem tegen Unitas JO 10-2. Aangekomen op het sportpark krijgen we te horen dat we spelen op veld 3 b en dat onze kleedkamer 8 links is. Als we ons daar melden blijken we deze ruimte van 3 x 3 meter te moeten delen met ander team. De gemiddelde slaapkamer is groter dan deze kleedkamer. Maar goed we zijn er allemaal in onze nieuwe hotelpakken van onze trotse sponsor De Jager. De tenues komen ook nog maar die schijnen ergens tussen Errea in Italie en Dordrecht te zweven.
We starten vandaag met Luca in doel, Lucas op links, Bente in het centrum en Tymo op rechtsachterin. Sam start linksvoor, Matteo in de spits en Kyle rechtsvoor. Fedde, Wisse en Cas starten als reserve. Met straffe wind dwars over veld starten we sterk aan de wedstrijd. We krijgen een grote reeks kansen, maar de paal, de keeper maar ook de wind staan doelpunten in de weg. Na het inbrengen van Cas voor Matteo, Wisse voor Lucas en Fedde voor Kyle kwam er een nieuw elan in het team en prompt beginnen we te scoren. Achtereenvolgens schieten Sam en Cas de stand naar
0-2.
Daarna gaat Tymo beginnen aan een van zijn vele rushes, eerst schiet hij de bal nog op de paal, maar niet veel later is het toch 0-3. Unitas probeert het wel, maar Bente Wisse, Lucas en Tymo staan hun mannetje/vrouwtje. In de eerste helft krijgt onze keeper nul ballen op doel, hij komt niet verder dan 3 uitschoppen. Maar de eerste helft is nog niet voorbij, Cas schiet van dichtbij de 0-4 binnen, dan krijgt Sam de bal van Bente passeert 2 tegenstanders en scoort 0-5, en niet veel later schiet hij de bal na een mooie actie van Fedde weer binnen, 0-6. Het slotakkoord in de eerste helft is voor Cas die een voorzet van Sam hard binnenschiet, 0-7.
Dan is het rust en gaan we weer naar de kleine kleedkamer. Daar aangekomen had het andere team ook rust en gingen we op zoek naar drinken, Op een kan na met een beetje limonade waren er geen bekers en geen kraan om de limonade aan te lengen. Dus gingen we in de douche-ruimte zitten met ons eigen drinken. We zijn bij Oranje Wit toch iets anders gewend, maar ja het is niet anders.
In de 2e helft krijgen Tymo, Cas en Fedde even rust. We gaan eigenlijk door waar we gebleven waren, met aanvallen. Dit resulteert in een levensgrote kans voor Kyle. Een mooie actie van Sam wordt door Kyle op een verschrikkelijke manier gemist. Hij schiet de bal zo hard dat hij niet eens over de achterlijn gaat, maar over de zijlijn. De volgende keer hoeft hij alleen maar tegen de bal te lopen en is het een doelpunt. Nu blijft het 0-7. Wel direct een wijziging in de opstelling, Kyle moet rechtsback gaan spelen en Lucas mag het als rechtsbuiten proberen. Dan komen Fedde, Wisse en Cas er weer in. Niet veel later is het dan ook snel 0-8, het is Fedde die een voorzet van Matteo simpel afrond.. Daarna gaat het snel, Cas die echt een topdag beleeft rond een aanval van Sam goed af en is het 0-9 en niet veel later is het Fedde die door Wisse wordt weggestuurd en die simpel de 0-10 scoort. Maar dan is het Tymo die weer als een tank over dwars door en overheen gaan en keihard van 0-11 scoort. Deze actie zorgt er voor dat Hilde en Seline hem vanaf nu Tanker Tymo noemen. Wat een power heeft deze jongen. Niet veel later pakt Bente de bal af, speelt de bal rustig naar Matteo die hard voorgeeft op Cas en de bal onberispelijk inschiet, 0-12. Oranje Wit is nog niet klaar en weer is het Fedde die scoort, zijnde 3e van de middag, 0-13. Dan nog een kleine wijziging Cas, Kyle en Wisse worden vervangen voor Matteo, Bente en Lucas, waarbij Bente de plek van Cas in de spits overneemt. Na de eerste corner voor Unitas vlak voor tijd wordt de bal door Sam naar Matteo gespeeld, die ziet Bente starten en speelt de bal perfect in haar loop en Bente loopt alleen op de keeper af en die zet definitief een streep onder de wedstrijd door de bal hard en hoog in het doel te schieten, 0-14. Daarna is het afgelopen en hebben we eigenlijk een makkelijke ochtend gehad.
Het was weer Top vandaag, met veel inzet en strijd en zelfs met goed voetbal hebben we Unitas weggespeeld.