Oranje Wit jo10-4 in spannend duel langs Drechtstreek jo10-3

Het is even wennen in plaats van trainen spelen we op dinsdag 22 mei de uitwedstrijd tegen Drechtstreek jo10-3. Deze ploeg is geen onbekende daar we in de najaarscompetitie en in de beker al tegen deze ploeg gespeeld hebben. We kennen elkaar en weten dat we aan elkaar gewaagt zijn.

We starten vandaag met Luca op doel, Sam, Bente en Lucas achterin, Janoah op het middenveld en Matteo en Fedde voorin.  Wisse, Cas en Kyle starten als reserve.  We starten voortvarend en zitten er kort op. We laten in deze fase Drechtstreek niet aan de bal. En als ze er een keer uitkomen staat Lucas, Bente en Sam hun mannetje. Janoah ontpopt zich als de perfect spelverdeler. Hij pakt veel ballen af en stuurt met grote regelmaat van de klok Matteo en Fedde de diepte in.  Dit resulteert in veel kansen, maar 2 keer de lat, 1 keer de paal en 3 keer de keeper staan een doelpunt in de weg.
Na dat Wisse voor Matteo, Cas voor Fedde en Kyle voor Lucas in het veld komen gebeurt er iets in het team. We raken de controle kwijt. De aanvallers lopen elkaar in de weg, terwijl er toch afgesproken was om vrij te lopen zodat Janoah de bal kwijt kon. Dit deden Matteo en Fedde in het eerste gedeelte beter. Maar goed we kunnen hiervan leren. Toch krijgt Cas nog een kans en komt Wisse een paar keer goed door op links, helaas komen de ballen bij de 2e paal en daar stond helaas geen speler van Oranje Wit. Uiteindelijk gebeurt wat er altijd gebeurt als je zelf niet scoort. Het is Drechtstreek die er weer snel uitkomt en de perfect counter aflevert. Dit resulteert in 4 corners achter elkaar, waarna de 4e corner ook resulteert in een doelpunt, 1-0 voor Drechtstreek, wellicht niet terecht, maar als je zelf niet scoort wel te begrijpen.

Daarna is het rust. In de kleedkamer nog een keer uitgelegd dat wanneer wij de bal hebben de aanvallers niet bij hun verdediger moeten blijven staan, maar vrij moeten lopen.

De 2e helft neemt Wisse zijn vaste en zeer vertrouwde plek linksachter weer in, Lucas op rechtsachter en Sam komt op de plek van Bente te spelen. Janoah weer op het middenveld en Matteo en Fedde starten weer.   Als de 2e helft een paar minuten oud is begint het flink te regenen, maar dat maakt ons niet uit we gaan vol  op de aanval spelen op zoek naar de gelijkmaker. Deze verdienen we ook op basis van het spel wat we spelen, maar helaas staat het vizier van Matteo en Wisse nog niet op scherp.  Niet veel later een kleine wisseling Cas voor Fedde, Kyle voor Lucas en Bente voor Wisse. Helaas duurt de invalbeurt voor Bente slechts kort. In een duel gaat een speler van Drechtstreek per ongeluk op haar voet staan waardoor ze niet verder kan. Hierdoor komt Wisse er weer in en gaat Sam weer centraal spelen. We krijgen kansen via Cas en Janoah die een paar keer overschiet, maar ook Drechtstreek blijft gevaarlijk in de counter, maar we hebben veel geluk dat de bal er niet ingaat.

Maar het blijft een boeiend duel tussen deze teams, waarbij bij Oranje Wit een stukje frustratie mee gaat wegen dat de bal er maar niet in wil. In die frustratie schopt Cas zijn tegenstander onderuit, waarna hij even naar de kant mag voor Fedde. Dan is het Janoah die van 20 meter afstand op de lat schiet en in de rebound pakt Fedde de bal op en die scoort beheerst de welverdiende 1-1. Op dat moment zijn er nog 5 minuten te spelen. Waardoor we besluiten dit punt te koesteren. We laten Drechtstreek meer komen, want die willen deze wedstrijd graag winnen. Vanuit ons tot vorig seizoen favoriete spel krijgen we nu weer veel kansen, maar de aannames zijn niet altijd even goed, waardoor we net te laat zijn met schieten, zo mist Fedde nog een dot van een kans en schiet Lucas net naast. Maar vlak voor tijd krijg Janoah de opdracht veel afstand te schieten, het veld is nat dus proberen maar. Dat doet hij dan ook en van 30 meter afstand knalt hij de bal hard en laag in het doel, 1-2 en wat een ontlading.  Nu gaat de boel echt op slot en geven we uitgespeelde kansen meer weg. Wel nog een hachelijk moment voor ons doel als een schot van afstand door de kleine nummer 9 van Drechtstreek met de hak wordt verlengt en een kansloze Luca passeert, maar gelukkig gaat deze bal net naast de paal. Dan fluit de goed leidende scheidsrechter voor het einde en is de ontlading groot. We hebben de punten over de streep getrokken.

We bedanken de spelers en leiding van Drechtstreek voor de leuke wedstrijd en wensen ze veel succes op 23 mei als ze uitspelen tegen Pelikaan.