Oranje Wit jo10-4 strijdend ten onder tegen VVGZ jo10-2

Afgelopen zaterdagochtend mochten we aantreden tegen het zeer sympathieke team van VVGZ jo10-2. In de beker hadden al kennis gemaakt met dit team en verloren we met 1-0 door een eigen doelpunt. Vandaag dus voor de competitie. We waren compleet dus we starten met Luca op doel, Wisse, Bente en Kyle achterin, Tymo en Sam op het middenveld en Cas in de spits. Matteo die eigenlijk zou spelen was zijn broekje vergeten en moest terug dus die begon reserve net als Lucas en Fedde.

We starten voortvarend en jagen goed op de bal. Omdat ook VVGZ zich het kaas niet van zijn brood laat eten ontstaat er een mooi voetbal gevecht. Waarin de kansen over en weer gaan. Maar de keepers zijn in deze fase de uitblinkers. De verdediging onder leiding van Bente staat als een huis. Wisse is lekker aan het bikkelen en Kyle zet de beuk er goed in. Tymo is de buffelaar op het middenveld en Sam de loper. Het lijkt wel of hij 2 paar longen heeft. Cas werkt hard maar is ongelukkig in de aanname. Toch mag hij niet ontevreden zijn over zijn spel. Na de gebruikelijke wissels Matteo voor Sam, Fedde voor Cas en Lucas voor Kyle blijven we hard werken en proberen we gaatjes te vinden in de verdediging van VVGZ. VVGZ krijgt niet heel veel kansen en gaat het van afstand proberen maar gelukkig voor ons is Luca wakker en ranselt deze ballen uit het doel.

Toch komt VVGZ op voorsprong en hoe verrassend net als de vorige keer een eigen doelpunt. Een corner van VVGZ komt volledig verkeerd tegen het been van Tymo en de bal vliegt pardoes in het doel. Daarna knakt er iets. Het broze vertrouwen ebt weg en het gevoel dat we door de KNVB in een te hoge klasse spelen neemt de overhand in het spel. We worden onrustig en krijgen de ballen niet weg. De spits van VVGZ glipt tussen Tymo en Lucas door en passeert Luca, 2-0. Daarna is het rust.

In de rust krijgen ze complimenten voor de inzet en dat ze vooral heel hard moeten blijven werken. Dat gaan we dan ook doen we klappen er weer bovenop, maar pech en een hele goede keeper van VVGZ belet ons te scoren. Een schot van Matteo wordt net uit de uiterste hoek getikt een schot van Cas slaat de keeper uit zijn doel een schot van Wisse gaat voorlangs, net als een schot van Sam die over gaat. We krijgen kansen en spelen bij vlagen goed voetbal. Toch heeft VVGZ wat meer geluk en met 2 kansen verdubbelen ze de score naar 4-0. Dan is de wedstrijd afgelopen, maar na de toch zeer slechte wedstrijd tegen ASWH geeft deze wedstrijd ondanks de nederlaag vertrouwen voor de toekomst. De spelvreugde was er weer en de inzet was 200%. Komende zaterdag is het stille zaterdag en staat er geen wedstrijd gepland. Op 7 april mogen we tegen Pelikaan jo10-2. Ook dit team heeft alles nog verloren, dus hebben we weer een kans. Kom op mannen en dame. Samen strijden!!