Oranje Wit JO10-4 trekt aan het langste eind in topper tegen GJS JO10-3.

Het is zaterdagochtend 14 oktober als de spelers van Oranje Wit om 7:30 richting Gorinchem vertrekken voor de uitwedstrijd tegen koploper GJS JO10-3. Na de uitwedstrijd van vorige week tegen Unitas was de ambiance vandaag een stuk aangenamer, een grote kleedkamer en een kunstgrasveld met kurk, wat overigens het spel wel erg vertraagt. We missen vandaag onze tank in de verdediging Tymo. Maar de rest is gebrand op een goed resultaat, zeker omdat we vandaag in onze nieuwe tenues spelen. Met de sponsor zelf langs de zijlijn starten we met Luca in doel, Wisse op links, Kyle op rechts en Bente centraal achterin. Cas speelde daar vlak voor en voorin starten we met Fedde en Sam. Lucas en Matteo starten reserve vanwege een klein ongelukje met de fiets voor Lucas en Matteo was de hele week ziek geweest.

Al snel hebben we door dat GJS geen makkie gaat worden, met name 1 speler op het middenveld trekt het spel naar zich toe. Door daar een mannetje op te zetten probeert Oranje Wit het spel te maken. Wat lastig blijkt GJS is feller en staat beter waardoor onze aanvallers niet aan de bal komen, maar omdat onze verdediging staat als een huis, waardoor het spel zich vooral op het middenveld afspeelt. Toch komt Oranje Wit uit het niets op voorsprong, Bente komt goed voor haar man en speelt de bal Cas, die legt de bal breed op Wisse die direct Fedde wegstuurt. Die passeert 2 tegenstanders en geeft hard voor en daar staat Sam om de 0-1 binnen te schieten. Nu hopen we ons vertrouwde spel te kunnen gaan spelen, maar niets is minder waar, binnen 2 minuten staan we te slapen en schiet GJS de 1-1 binnen. GJC krijgt daarna nog een paar kansen maar Luca speelt een topwedstrijd en ranselt alle ballen uit zijn doel. Dan is het ineens rust. De scheidsrechter fluit na 20 minuten af. Dat geeft Oranje Wit de tijd om even op adem te komen. In de rust krijgt Cas en later Kyle de opdracht om de ene middenvelder uit de wedstrijd te spelen en de aanvallers krijgen de opdracht iets anders te gaan staan. Als de 2e helft begint en de scheidsrechter aangeeft te vroeg te hebben afgefloten en dit in de 2e helft wil rechttrekken vliegt Oranje Wit uit de start blokken, Sam pakt de bal af en begint aan zijn rush over links en schiet vervolgens keihard de 1-2 binnen, maar we hebben niet geleerd van de 1e helft, want direct vanaf de aftrap ligt de 2-2 al weer in het doel.

Dan komt Kyle in het veld voor Cas en hij wordt letterlijk de schaduw van zijn direct tegenstander die daarna geen fatsoenlijke bal meer raakt. Neemt niet weg dat GJS niet meer gevaarlijk wordt want de 3 meiden uit dit team zijn zeker niet op hun mondje gevallen en voetballen de sterren van de hemel, maar helaas komen die onze dame Bente tegen die vandaag werkelijk al haar duels wint.

Dan komt Matteo er in voor Fedde. Lucas pakt de bal af en speelt de bal via Bente naar Wisse en die stuurt Sam weg, wat is het toch heerlijk om 3 linksbenige spelers in je team te hebben. De tegenstanders hebben het daar heel moeilijk mee. Sam passeert weer 3 spelers en geeft hard voor en daar staat Matteo die de bal hoog in het doel schiet, 2-3. Maar nu hebben we wel geleerd, want nu zetten we wel door en krijgen we een fase waar GJS niet meer aan de bal komt. Eerst gaat . Matteo alleen op het doel af en wordt hij onreglementair neergehaald, maar tot ieders verbazing geen vrije trap/penalty maar een achterbal. Niet veel later stuurt Bente Fedde weg en ook die gaat alleen op de keeper af, maar de keeper haalt Fedde hard onderuit, door met 2 benen naar voren in te komen, maar weer durft de scheidsrechter het niet aan een penalty tegen, na de wedstrijd geeft hij dat ook toe, wel sneu voor Oranje Wit, maar we snappen het wel, het blijft lastig voor een jonge scheidsrechter om een penalty tegen je eigen ploeg te geven.

Toch laat Oranje Wit zich niet uit het veld slaan en enkele minuten later neemt Fedde de ultieme wraak. Hij wordt weer weggestuurd door Lucas en gaat alleen op de keeper af en voordat de keeper uitkomt schiet hij de bal hard en hoog in het doel, 2-4. De wedstrijd lijkt met nog 4 minuten te gaan gespeeld. GJS gaat alles of niets spelen wat 1 minuut voor tijd nog een doelpunt oplevert, 3-4.

Niet veel later fluit de scheidsrechter af en is de ontlading bij spelers, trainers en de ouders groot en gaan de spelers onder luid applaus van het veld, Oranje Wit JO 10-4 is de nieuwe koploper en blijft ongeslagen.