Oranje Wit jo10-4 uitgeschakeld in de beker

Het is zaterdagochtend 16 december als Oranje Wit in de 3e ronde van de beker mag aantreden tegen VVGZ JO10-2. Aangekomen op het sportpark zijn de paden naar de velden toe spiegelglad, maar ook het kunstgras is hard en zeer glad, toch hebben we erg veel zin in deze wedstrijd.
We starten vandaag met Luca op doel, achterin Wissen, Bente en Kyle. Tymo mag voor het eerst op het middenveld spelen om zo meer dynamiek in het spel te krijgen en voorin starten Matteo en Fedde. Lucas, Sam en Cas starten reserve.
Als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd merken we dat VVGZ een goed voetballende en sterkte tegenstander is. We moeten er vandaag echt voor werken om een goed resultaat te behalen. Binnen enkele minuten krijgen ze 4 grote kansen, maar Luca heeft vandaag echt zijn dag en ranselt alle ballen uit zijn doel. Na een minuut of 10 krijgen we meer grip op de wedstrijd en kunnen wij ook aan aanvallen gaan denken. Daarvoor was het vooral tegenhouden, waar Kyle, Wisse en Bente hun mannetje stonden. In die periode kreeg VVGZ geen enkele kans en was de verdediging onderleiding van Bente heer en meester. Bente won werkelijk al haar duels met simpel en effectief spel, Wisse stond goed en ranselde alle ballen naar voren en stuurde Matteo en later Sam meerdere keren goed weg. Kyle was echt weer een enkel bijtertje. Zijn tegenstanders werden hoor en dol van hem. Tymo was op het middenveld echt een openbaring hij was overal en liep veel gaten dicht, helaas was hij in de passing wat onnauwkeurig, maar voor het eerst op het middenveld staan en dan zo spelen, top. Na de wissels Lucas voor Wisse, Sam en Cas voor Matteo en Fedde krijgen we nog iets meer grip, mede door de balvastheid van Cas kon Tymo mooi opkomen en krijgen we zowaar een paar kansen. De grootste kans van de wedstrijd is voor Cas die de bal hard op de lat schiet, wat een pech Sam en in een eerder stadium Matteo en Fedde hadden pech, kwamen een paar keer goed voorbij hun tegenstander maar de ballen werden door de keeper goed tegengehouden, maar ook gingen enkele ballen naast en over.
Dan is het rust en zijn we eigenlijk best te vreden, VVGZ is de beter voetballende ploeg, maar wij hebben zeker kans.
In de 2e helft starten we weer met Matteo en Fedde voorin en mag Kyle even zijn plaats afstaan aan Lucas. In de 2e helft ontspint zich een wedstrijd die je kunt typeren als éénrichtingsverkeer. Oranje Wit heeft niets te vertellen op 2 corners en 3 schoten na komen we er niet uit. Maar ook nu kan de verdediging incl. een uitstekende keeper excelleren. Aanval op aanval wordt tegen gehouden door onze verdedigers. Tymo is in de 2e helft meer een verdedigende middenvelder dan dat hij aan aanvallen kan denken. Maar we gooien ons letterlijk voor iedere bal en schoten vliegen naast en over en de ballen die door komen worden door Luca tegen gehouden. Op het moment dat we aan penalty’s gaan denken ligt de bal ineens in het doel. VVGZ komt goed door over rechts en ze kunnen de bal goed voorzetten, Kyle ziet hem komen en wil de bal keihard wegschieten, maar hij raakt die bal volkomen verkeerd en laat Luca kansloos. Een eigen doelpunt betekend dat we achterstaan. Daarna proberen we het nog wel, maar VVGZ had onze counters goed in het oog en waar vorig beker seizoen dit voor ons vaak positief uitpakte lukte het vandaag niet. Als de scheidsrechter affluit is de teleurstelling groot van Oranje Wit en er is opluchting bij VVGZ. Ze winnen, maar hebben zelf niet kunnen scoren. Een groot compliment voor het team we hebben hard gewerkt en waren verdedigend absoluut de betere ploeg vandaag. Luca is met afstand de speler van de wedstrijd, met op gepaste afstand Bente die als een echte generaal leiding gaf aan de verdediging. Toch krijgt Matchwinnaar Kyle ook een kleine positieve vermelding. Zelden zal hij zo vaak zijn bedankt door de tegenstander. Want de penalty’s na afloop die nu voor spek en bonen waren toonden aan dat wij een grote kans hadden gehad, want die wonnen we afgetekend met 5-2.
Het bekertoernooi zit er op, maar we kunnen trots zijn op elkaar. Nu begint voor ons de winterstop en mogen terug kijken op een mooi 2017. Voorjaarskampioen en nog in de race zijn voor het najaarskampioenschap. Het wachten is op de KNVB wanneer zij de wedstrijd tegen ASWH JO10-4 gaan inplannen.

Iedereen fijne feestdagen en een goed Oud en Nieuw. Vanaf deze plek wil ik VVGZ JO10-2 feliciteren met hun verdiende doch gelukkige overwinning en veel succes verder in de beker.