Oranje Wit JO10-4 - v.v. Dubbeldam JO10-2

Op zaterdagochtend 16 september mocht Oranje Wit JO10-4 eindelijk hun eerste wedstrijd spelen, nadat de wedstrijd tegen EBOH JO10-2 schriftelijk was afgedaan met een winstpartij voor Oranje Wit en v.v. Wieldrecht JO10-2 zich uit de bekercompetitie had teruggetrokken, was v.v. Dubbeldam JO10-2 de tegenstander. Op papier dus een topper tegen een selectie-team van Dubbeldam.  Op het kunstgras mogen we, terwijl het onophoudelijk regent, om 10:00 aftrappen. Een kwartier later omdat de wedstrijd voor ons onder leiding van de zeer bekende scheidsrechter Peter den Butter een kwartier langer duurde.

We trappen af met Luca op doel, links achter Lucas, centrale verdediger Bente en rechtsachter Tymo, voorin starten we met Sam op links, Fedde op rechts en Cas in de spits, nieuweling Kyle, Wisse en Matteo starten als reserve. De scheidsrechter van vandaag was Mike van JO19-2.
In het begin gaat het spel op en neer en moeten beide teams zoeken naar hun ritme en mogelijkheden, maar al snel krijgt Oranje Wit meer grip op het spel, we spelen het spelletje waarmee we vorig jaar 2 keer kampioen werden en de halve finale van de beker haalde. Dit resulteerde al snel in enkele kansen voor Sam, Fedde en Cas, helaas was de keeper van Dubbeldam in goeden doen en ranselde hij deze ballen uit zijn doel. Ook Dubbeldam kwam er een paar keer goed door, maar door dat de verdediging onder leiding van Bente goed stond waren de kansen niet meer dan een paar rolletjes op het doel die Luca simpel kon oppakken.

Na de eerste wissels Wisse voor Lucas, Kyle voor Fedde en Matteo voor Sam gingen we nog aanvallender spelen en als snel is het Kyle die op aangeven van Wisse de bal simpel in het doel legt, 1-0, niet veel later is het Tymo de opkomt 2 spelers uitspeelt en voorgeeft op Cas, die aanneemt en de bal breed legt voor Matteo, die kapt zijn tegenstander uit en schiet de 2-0 binnen. Dan is het rust en daar waren ze echt aan toe, die 5 minuten langer spelen voelde ze allemaal.

In de rust stappen we over op het bekertoernooi systeem, met 2 spitsen en 4 man achter de bal. Daar moeten we even aan wennen en Dubbeldam wint het op felheid en scoort met een goed schot in de verre hoek de aansluitingstreffer, 2-1. Oranje Wit was hierdoor wakker geschud. Niet veel later komt Cas die nu als verdedigende middenvelder speler opzetten, speelt de bal naar Sam die geeft voor en de doorgelopen Cas scoort beheerst de 3-1. Niet veel later is het Fedde die een voorzet van Lucas hard inschiet, 4-1. Dan is de ban gebroken en laat Dubbeldam het helemaal lopen, in mum van tijd scoort Kyle nog de 5-1 en de 6-1. Het slotakkoord was voor Cas die een voorzet van Matteo na een 1-2 met Kyle simpel afronde 7-1.

Achterin staat het werkelijk als een huis, Bente heeft vandaag geen duel verloren en lijkt zich erg prettig te voelen in haar nieuwe rol als centrale verdediger, Tymo buffelde weer als vanouds en Lucas en  Wisse waren onpasseerbaar. En onze keeper, tja op 2 -3 kansen na in de 2e helft had hij het rustig. Voorin waren Matteo, Sam, Fedde, Cas en Kyle echte handenbinders, met voetbal over de vleugels en mooie voorzetten was het genieten geblazen, het is mooi om te zien hoe met name Fedde en Matteo als links en rechtsbuiten echt de achterlijn opzochten en daarna de ballen zoveel mogelijk voorgaven op de aanvallers Cas, Sam en Kyle.

Na het fluitsignaal van Mike moesten we concluderen dat we vandaag een maatje te groot waren voor Dubbeldam JO10-2, waardoor we ons hebben geplaatst voor volgende ronde van beker. Maar ook vandaag hebben we weer punten gezien waar we aan kunnen werken. Volgende week begint dan de competitie uit tegen ASWH. Helaas zijn Bente en de trainer/leider dan niet aanwezig, maar de overige 9 spelers en onderleiding van Maurice moeten we een basis gaan leggen voor weer een mooi seizoen.