Oranje Wit JO10-4 wint een punt in wedstrijd tegen Drechtstreek JO10-3.

Het is zaterdag 28 oktober en vandaag gaat de competitie weer verder. Na vorige week met 2-0 te hebben gewonnen van Drechtstreek JO10-3, mogen we vandaag weer tegen deze tegenstanders. De vakantiegangers Wisse en Cas en de van ziekte teruggekeerde Lucas zijn weer van de partij waardoor we compleet zijn voor deze wedstrijd.
We starten met Luca op doel, Wisse, Bente en Tymo achterin, daar vlak voor Cas en Sam en Matteo in de aanval. Lucas, Fedde en Kyle starten reserve. Vandaag is er wel een extra moeilijkheid, namelijk de harde wind die waait. We starten voortvarend en de afspraken die we gemaakt hebben worden goed nageleefd. We spelen goed over en iedereen wordt in het spel betrokken. We zijn niet bang om de bal terug te spelen naar de verdedigers zodat we opnieuw kunnen beginnen met aanvallen. Na een minuut of vijf passeert Sam 2 tegenstanders en geeft goed voor en daar staat Matteo die knap de 1-0 binnenschiet. Daarna krijgen we nog een paar kansen via Sam en Matteo, maar die bal gaat er niet in. Na 15 minuten zakken we helemaal in en neemt Drechtstreek het spel naar zich toe. Met hard spel proberen ze ons te imponeren en helaas gebeurt dat ook , Oranje Wit is niet instaat een antwoord te vinden op deze manier van voetballen. Met veel kunst en vliegwerk proberen we de ballen tegen te houden. De verdedigers Wisse, Lucas, Bente en Tymo en Kyle die al snel inviel voor de uit de wedstrijd geschopte Cas kwamen handen en voeten te kort. Maar gelukkig hadden we vandaag in Luca de absolute uitblinker. Hij keerde zeker 5-6 schoten, waarbij de mooiste redding kwam na een schot van 20 meter die door de wind werd gedragen en richting het doel vloog. Maar Luca kon deze bal met een goed gevoel van positie kiezen tegenhouden.
Helaas waren de trainers van Drechtstreek niet in staat om zich als begeleiders te gedragen en riepen meerdere keren de scheidsrechter ter verantwoording omdat hij dingen die er niet waren niet zou zien. Waarschijnlijk vergaten ze dat Cas de wedstrijd werd uitgeschopt en dat Matteo met bebloede tenen de kleedkamer moest opzoeken.
In de rust proberen we het tij te keren. We maken afspraken dat we gebruik moesten maken van de wind.
Echter bij de aftrap voor de 2e helft gaat het al mis, we verliezen de bal en hebben weer handen en voeten nodig om ze snelle aanvallers tegen te houden, vooral het voetbal van hun nummer 9 was een lust voor het oog, al werd hij letterlijk geholpen door zijn medespelers, waarbij hun nummer 3 zelfs letterlijk een Sam en later Kyle vasthield om nummer 9 een vrije doorweg te kunnen geven. Je zag bij Drechtstreek aan alles dat ze de wil hadden om hier een goed resultaat te halen en die wil ontbrak helaas bij Oranje Wit. We konden niet beginnen aan fatsoenlijke aanval, waar we gebruik moesten maken van de wind, werd dat letterlijk een extra tegenstander.
Na 10 minuten in de 2e helft viel dan ook de terechte gelijkmaker door Drechtstreek, een actie te veel door Oranje Wit werd onderschept, niet goed wegwerken lukte niet en ze konden zo doorlopen en Luca kansloos laten, 1-1.
Daarna zakte het spelbeeld nog verder in, maar door het agressieve gecoach vanaf de zijkant werden ook de spelers van Drechtstreek agressiever, waarbij Bente uiteindelijk een slachtoffer werd. Na een schitterende actie van Bente waarbij ze de bal goed afpakte, werd ze omver gelopen door een speler van Drechtstreek en die letter op haar is gaan staan. Hiermee was zij de 3e geblesseerde speler die het veld moest verlaten.
Drechtstreek kreeg daarna nog een kans of vier, maar Luca bleef de baas van zijn doel en mocht zich dan ook kronen tot Man of the Match. De spelers hebben hard gewerkt vandaag en gevochten voor een punt. Het voetbal was niet best, afspraken konden niet worden uitgevoerd door het spel van de tegenstander, die ondanks de bedenkingen die je kunt hebben bij de manier waarop, goed gebruik gemaakt van onze zwakheden. Een les voor de trainer en de spelers. Voor volgende week wacht de topper tegen ASWH die met 5-2 won van GJS en daarmee de koppositie overneemt van Oranje Wit.
Vandaag hebben we onterecht een punt gewonnen en uiteindelijk mogen we daar blij mee zijn.