Oranje Wit jo12-4 steelt overwinning tegen de blauwen uit Spakenburg 11-1

11 januari 2020 de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar is een oefenwedstrijd tegen een gerenommeerde club: sv Spakenburg 11-1. Zij als kampioen in de 1e klasse, wij als kampioen van de 3e klasse. Na de ontvangst op het wedstrijdsecretariaat en een kort gesprekje met oud-Dordrecht en Spakenburg speler Mustafa Aksit gingen we ons in de kleedkamer voorbereiden.

Helaas waren Sam en Fedde afwezig, voor hun deden Rens Blokland en Matteo de Jager van 12-2 mee. We starten met Luca, Tom, Mucteba, Bente achterin, Matteo op t middenveld en Hugo, Exaucé en Evan voorin. Wisse, Cas en Rens begonnen reserve. Scheidsrechter was de jongere broer van de trainer.

We begonnen een beetje onwennig en waarschijnlijk wat onder de indruk van dit luxe sportpark. Spakenburg blijkt een goed voetballende ploeg te zijn die met zeer snelle aanvallers een plaag waren voor onze verdedigers. We hebben moeite met het inschuiven en in de bal komen. Hierdoor was onze tegenstander telkens iets sneller en feller in de duels. De 1-0 valt dan ook snel en is volkomen te recht. Wij kunnen daar in het 1e kwart niets tegenover te stellen. In de time out worden de afspraken nog een keer herhaald. Met een paar omzettingen lukt het om beter in de wedstrijd te komen. Toch is het Spakenburg dat de 2-0 scoort. Na een overtreding van keeper Luca verwacht iedereen een penalty, maar wordt de bal op 15 meter van t doel gelegd een vrije trap. Deze vliegt in de korte hoek achter de keeper. En dan lijken we wakker. Niet veel later krijgen Wisse, Exaucé en Cas een paar kansen die door de goede keeper van Spakenburg worden gered. Toch is het Cas die een mooie actie in de korte hoek afrond 2-1. Nog voor rust trekt Oranje Wit de stand gelijk een voorzet van Matteo wordt door één van de kleinste spelers op het veld binnen gekopt, 2-2 door Mucteba.

Na de rust gaat het spel op en neer en krijgen wij enkele kansen, maar ook Spakenburg krijgt kansen maar Luca ranselde enkele ballen goed uit zijn doel, maar ook Wisse kreeg een grote kans en prachtig schot werd uit de kruising gehaald door de blauwe keeper. Gedurende de 2e helft werd het een vechtwedstrijd. Van echt goed voetbal was geen sprake meer. Maar dat leverde mooie duels op van Wisse, Tom, Rens, Cas, Bente waren om te genieten. Rens sterk aan de bal, Mucteba buffelde, Hugo maakte actie op actie, Evan maakte het zijn tegenstanders lastig en Cas verdeelde het spel, Tom en Bente, tja die verloren geen duel zo sterk ze aan t verdedigen waren. Bente was vooral uit op het duel met haar neefje Lukas. Dat duel kwam er, alleen jammer dat Lukas daarna niet verder kon. Ze klapte er allebei op. Dan kwam het slot stuk, Rens speelt de bal naar Cas en die stuurt Evan weg. Die schiet op doel, de keeper red maar laat de bal los. Exaucé is er als de kippen bij en scoort de 2-3. Daarna wordt het nog spannend, maar blijft de stand op t scorebord staan. Als de scheids affluit is de opluchting groot. Complimenten voor onze comeback en trots op de instelling. Een leuke wedstrijd en een leuke ervaring voor het team, maar ook voor de meegereisde supporters.

Nu nog 2 weken vrij en dan weer voor t echie.