Oranje Wit JO13-3 – Drechtstreek JO13-3 (De scheids doet verslag)

Maandag 10-4-2017

Aanvang 18:30

Vandaag een inhaalwedstrijd. Ik heb er veel zin in en ik merkte tijdens de warming up dat de jongens er ook veel zin in hebben.

Voor de wedstrijd geef ik mijn assistenten nog snel wat instructies mee en ik loop naar de aanvoerders. De handen worden netjes geschud en Drechtstreek mag kiezen oranje of zwart, ze kiezen zwart en daarmee winnen ze ook de tos.

Drechtstreek besluit te draaien en Oranje Wit trapt af. Alle spelers geven elkaar nog een hand en wensen elkaar een goede wedstrijd toe. Ik fluit en de wedstrijd begint. Het is meteen een leuke wedstrijd Drechtstreek zet meteen druk en Oranje Wit ook waar door het spel zich vooral op het middenveld voor doet.

Maar na ongeveer 15 minuten komt Oranje Wit er langs via de linkerkant, ik kijk naar mijn assistent maar geen buitenspel. De bal gaat naar het midden en een speler van Oranje Wit krijgt de bal, maar die moet uitwijken naar de linkerkant van het veld door een tegenstander. Tot mijn verbazing schiet de speler richt de verre hoek en de bal lijkt er zelfs in te gaan, de ouders tellen hem al bijna net als de spelers maar de bal komt tegen de paal en er is niemand om hem in te tikken, daardoor wordt de bal uit verdedigd.

Oranje Wit krijgt nog wat kleine kansen maar ze willen er niet in. Ook gebeuren er niet veel overtredingen en als er al een gebeurt zijn de trainers en spelers sportief en accepteren het netjes en dat maak de wedstrijd leuk en sportief.

In de 20ste minuut is er een speler van Drechtstreek langs geen buitenspel en de keeper komt uit maar ter vergeefs de 0-1 ken ik toe maar Oranje Wit geeft niet op. Ze blijven vechten voor iedere bal, net als Drechtstreek. Maar dan gaat in de 26ste minuut er een speler van Drechtstreek diep en hij krijgt de bal en ook hij scoorde 0-2.

Dan is het rust.

De tweede helft gebeuren wel wat meer overtredingen maar geen ernstige en iedereen blijft sportief. Beide ploegen krijgen kansen maar hij valt niet.

Tot in de 21ste minuut als Drechtstreek ook de 0-3 er in krijgt. Ergens denk je dan dat het klaar is voor Oranje Wit maar dat had ik fout Oranje wit blijft vechten voor iedere bal. En ook Oranje Wit krijgt hem erin 1-3 net buiten de zestienmeter over de keeper.

Er word gejuicht en wetend dat er nog even is gaan ze er tegen aan. Oranje Wit geeft zich niet zomaar gewonnen en Drechtstreek wil niet meer verliezen.

Het is wachten op nog een doelpunt en die valt ook 1-4 in de 28ste minuut doet Drechtstreek het en dan is het klaar er zijn nog 2 minuten en 1 minuut extra tijd.

Maar ik moet echt benadrukken dat het knap is van Oranje Wit ze blijven vechten voor elke bal voor elk duel. Dat maakt een wedstrijd leuk om te fluiten zien dat de jongen het leuk hebben, sportief blijven en willen winnen.

Er vallen geen doelpunten meer en na 61 minuten is deze leuke wedstrijd klaar.