Oranje Wit - Oranje Wit J012-3 23 Mei 2018

Op voorhand hadden we getekend voor een gelijkspel maar het voelt na afloop als een nederlaag voor de jongens:

De uitgestelde wedstrijd tegen het team van Richard, Jo12-3, die is verzet, staat gepland op woensdag avond 23 Mei 19:00 uur. Net als vorige week dinsdag, nu de 2de avond wedstrijd van dit seizoen tegen de verwachte kampioen. Vorige week de nummer 3 als tegenstander en vandaag dus de nummer 1. De jongens blaken van het zelf vertrouwen en hebben er enorm veel zin in.

We verzamelen in de kleedkamer, bespreken de tactiek en opstelling en vertrekken naar het veld. Appie is ook aanwezig en verzorgt de warming-up. We doen het vandaag zonder de afgemelde Nigail, Mees A en Youssouf. We starten met Owen op de goal, Gjalt links achter, Talha en onze vaste inval Lars centraal achterin en Jaimey rechts achter. Het middenveld wordt gevuld door Ardan op links, Senna centraal en Matthieu rechts half. Duco op zijn vertrouwde plek links voor, Ruben in de spits en Mees Z als recht buiten. We starten met Bjorn en Igor op de bank.

Vanaf de aftrap zetten de jongens direct goed druk en wordt er goed over gespeeld. Er worden voortdurend kansen gecreeerd en jo12-3 komt er nauwelijks aan te pas. Het grootste gedeelte van de eerste helft speelt zich af op de helft van de tegenstander en gedurende de wedstrijd reist het vertrouwen en ruiken we de 1-0. De enkele keer dat de tegenstander een aanval kan opzetten wordt deze door Jaimey, Talha, Lars, Gjalt of Bjorn teniet gedaan.

Ondanks de diverse kansen weten we in de eerste helft niet te scooren en verricht Yarick goed werk in het doel. Owen heeft weinig te doen en de enkele gevaarlijke doelpoging van jo12-3 wordt door hem vakkundig weggewerkt.

In de rust is het even op adem komen. De verdediging staat goed, goed blijven aansluiten en werken aan de afronding. De bal moet er toch een keer in gaan.

In de 2de helft laten we even de leiding aan de tegenstander maar al snel nemen we die weer over en volgt kans op kans. Helaas weet onze aanval de bal niet tussen te palen te krijgen. Diverse inzetten van Duco gaan voorlangs of zijn te scherp voor de spits of rechts voor. Het is wachten op een goal maar hij valt niet.

Met een 0-0 sluiten we de wedstrijd af. Op voorhand hadden we ervoor getekend maar gezien het spelverloop voelt het als een teleurstelling. Duco zit er, net als een paar andere jongens, behoorlijk stuk van en dat is goed te begrijpen. Zoveel mooie kansen en hij wil niet vallen. Vorige week sloten we met minder kansen af met een 7-2 overwinning en vlogen ze er allemaal, zonder moeite, in. 

Ondanks het gelijkspel mogen de jongens enorm trots zijn. Buiten de afronding was dit een van de beste wedstrijden van het seizoen en dat biedt perspectief voor de laatste wedstrijd van a.s. zaterdag, voor het komende tournooi van 9 Juni in Ameide en het seizoen na de zomer vakantie.

Het begint steeds meer een team te worden. Iedereen weet wat hen te doen staat op zijn positie en er wordt hard gewerkt. We hebben wat voor elkaar over en er zit progressie in het team. Ze worden steeds beter en ik moet ook zeggen dat het erg leuk is om naar te kijken.

Ondanks de 0-0 zijn wij super trots op dit leuke team!

Als Rijsoord en Roosendaal een beetje meewerken en we a.s. zaterdag aan onze stand voldoen en dus winnen, is de kans groot dat we onze 2de plek vast kunnen houden en daar mogen we trots op zijn. Bijkomend voordeel is dat de nummer 3 en 4 nog tegen elkaar moeten spelen.

Terugkijkend op een mooie en bovenal sportieve voetbal avond willen we alle jongens bedanken voor de mooie pot, Appie voor het vlaggen, Lars wederom voor de belangrijke inval beurt en natuurlijk alle supporters voor jullie enthousiame.

Dennis en Sander.