Oranje Wit - RCD 25 November 2017

Na een moeizame start en goede 2de helft 3 punten binnen :

Met de vorst nog op de velden verzamelen we om 8:00 uur wederom in kleedkamer 13.  Na de voorbespreking en het meedelen van de opstelling vertrekken we richting het hoofdveld voor de warming up. We zullen het vandaag zonder Mees A, Bjorn en de geblesseerde Owen moeten doen.

We proberen vandaag eens een andere opstelling uit.

Jaimey (aanvoerder),Talha, Ardan en Gjalt achter. Mees, Senna en Youssouf  op het middenveld en Nigail, Matthieu en Duco starten in de spits en Ruben op de bank. 

Na het eerste fluitsignaal weet OW direct de druk op te bouwen en al vrij snel ziet Duco de bal, op zijn inzet, op de paal belanden. Na een kleine 10 minuten spelen weet RCD eruit te komen en doordat Igor het verkeerde goal verdedigt (kan gebeuren?!?!?!?) rolt de bal binnen 0-1. Wakker worden jongens en peper erin.

De jongens weten de druk weer op te voeren maar het duurt tot tegen het einde van de eerste helft tot Duco de stand gelijk weet te trekken op 1-1

In de rust volgt een pittig gesprek. Het moet in de 2de helft echt anders. Er volgt een wijziging in de opstelling. Mees en Youssouf schuiven naar voren en Duco en Nigail naar het middenveld. De potten peper gaan erin en met meer pit gaan we de 2de helft in. Dit resulteert al na 1 minuut in een goal van Ruben. Nog geen 2 minuten later gevolgt door de 3-1 van de voet van Youssouf.  Zo kennen we de jongens weer.

RCD weet na deze 2 snelle goals de draad weer op te pakken en weet uit een corner na een kleine 10 minuten in de 2de helft mooi in te koppen. 3-2.

De jongen weten gelukkig snel weer orde op zaken te stellen, het achterin dicht te houden en de druk op te ketel te houden. Na een kleine 20 minuten in de 2de helft weet Nigail de bal bij RCD tussen te palen te krijgen. 4-2.

Met nog 10 minuten te spelen mogen er voor het doelsaldo nog wel een paar in. Ow is duidelijk de betere partij en in de 2de helft zit er duidelijk meer felheid in dan in de eerste helft. Met nog enkele minuten op de klok weet Duco op een corner van Senna de bal binnen te schoffelen. 5-2. De overwinning is binnen en de jongens weten dit op het veld op originele wijze te vieren.

Door deze overwinning hebben we de aansluiting bij de top weten te behouden en De Alblas heeft punten gemorst bij GJS. Dat brengt ons dichter bij de 3de positie op de ranglijst. Met nog 2 wedstrijden te spelen voor de winterstop is het best spannend tussen plek 3 t/m 5.

Volgende week weer vroeg richting Werkendam. 

Dennis bedankt voor het nette fluiten, Nizaar bedankt voor het vlaggen en Rob bedankt voor het coachen aan de overkant! Alle supporters ook weer bedankt voor jullie enthousiasme!

Sander.