Oranje Wit - Rijsoord J012-1 15 Mei 2018

Ondanks een op papier zware wedstrijd, overtuigend gewonnen:

Voor het eerst spelen we dit seizoen weer een avondwedstrijd. Traditiegetrouw doen de jongens het dan goed. Dennis moet vandaag verstek laten gaan en o.a. Youssouf is niet eenwezig en Bjorn heeft een lichte blessure aan zijn knie.

We verzamelen 1/2 uur voor de wedstrijd in de kleedkamer en spreken de opstelling en tactiek door. Appie doet nog even zijn praatje en we vertrekken voor de warming -up naar het veld. Onder leiding van Appie wordt deze afgewerkt.

We spelen vandaag op het hoofdveld, met een hoop supporters op de tribune, Appie als scheids en Peter in de eerste en Rob in de 2de helft als lijnrechter.

De jongens zijn zich bewust van de druk. Bij winst verstevigen ze hun positie op de 2de plaats.

Iets vertraagd, er werd nog getraind op het veld, start de wedstrijd en de jongens gaan direct voortvarend van start. De druk wordt direct goed opgevoerd en Rijsoord heeft moeite van hun helft af te komen.

Duco weet al vrij snel over links door de verdediging heen te breken en al met een kleine 3 minuten op de klok de 1-0 te noteren. De keeper zit nog aan de bal maar ziet de bal in de verre hoek belanden. Niet veel later, eveneens van de voet van Duco,  gevolgd door de 2-0. Rijsoord ziet dat ze wat moeten gaan doen om te voorkomen dat de wedstrijd vroegtijdig wordt beslist en voeren de druk op. Owen moet dan ook diverse keren in actie komen. Ook Lars die ons vandaag in de achterhoude versterkt moet het een en ander opruimen. Na een klein kwartier spelen weet Senna door te breken en de 3-0 op het scorenbord te krijgen.

Rijsoord voert wederom de druk op en Bjorn moet een tegen doelpunt voorkomen door de bal van de achterlijn te werken. Kort voor rust moeten we helaas toch de 3-1 accepteren.

Rijsoord heeft er in de rust duidelijk van langs gekregen en beginnen direct fel. Het 2de tegendoelpunt ligt dan ook snel binnen de palen.

De jongens laten hun kop echter niet hangen. Dit gaat niet gebeuren en al vrij snel weet Duco, met goed overspelen, de 4-2 te noteren. Niet veel later gevolgd door de 5-2 van de voet van Nigail die door Mees Z. de vrije ruimte in is gestuurd. Kort daarop jast Duco de bal tegen onderkant lat en stuit de bal vlak voor de lijn weg. Ardan doet nog een poging die door de keeper wordt onderschept. Ook een schot op doel van Duco wordt door de keeper gekeerd.

Op een gemiste voorzet weet Ruben de bal vanuit de kluts binnen te tikken. 6-2. Niet veel later gevolgd door een mooi doelpunt, van onze aanvoerder van vanavond, Ardan.

Dik verdient sluiten we deze mooie voetbal avond af met een 7-2 overwinning. Er is goed samen gespeeld. Niet alleen een compiment aan de scorende jongens maar ook het middenveld en de achterhoede stonden als een huis. Deze overwinningen hebben we als team gerealisteerd en iedereen mag trots zijn op elkaar en zichzelf.

Met vertrouwen op naar de wedstrijd van volgende week woensdag tegen J012-3.

Bedankt: Appie voor het fluiten, Peter en Rob voor het vlaggen en Rob ook voor de ondersteuning en alle supporters voor de mentale steun. Het legioen heeft vandaag zeker verschil gemaakt. Lars ook bedankt voor het meespelen.

Sander.