Oranje Wit - Virtus J012-2 21 April 2018

Ondanks een 2-1 voorsprong in de rust de winst door de vingers laten glippen:

Je hebt soms van die dagen dat niets lukt. Dit was er 1 van.

We spelen vandaag om 9:45 uur thuis tegen Virtus. Wij zullen het vandaag moeten doen zonder de gebleseerde Talha. Ook Matthieu en Ardan zijn niet aanwezig. Met 1 wissel starten we, na de door aanvoerder Gjalt afgewerkte warming-up, met de wedstrijd.

Het begint al moeizaam en ondanks dat wij wel het overwicht hebben weten we maar moeilijk kansen te creeeren. Ruben moet al snel gewisseld worden i.v.m. het feit dat hij erg veel last heeft van de warmte. Ondanks de snelle voorhoede bestaande uit Duco, Senna en Nigail komen we er maar moeizaam uit. Uiteindelijk weten we wel de rust in te gaan met een 2-1 voorsprong.

Wat er na rust gebeurt willen we maar liever vergeten. Virtus speelt erg ruw en zoals ook later blijkt spelen ze met meerdere onder 13 spelers. Sommige zijn bijna 2 keer groter als Nigail en Jaimey en op fysiek vlak leggen we het af. Diverse spelers worden handhandig gevloerd, waaronder Nigail tot 2 keer toe. 

Vitus weet van de wanhoop en onrust gebruik te maken en voor we het weten staat de 2-2 en niet veel later de 2-3 op het bord. Ook een klungelende grensrechter van de tegenpartij stoort de jongens en komt het spel niet ten goede. Uiteindelijk moeten we gedesillusioneerd een nederlaag van 2-4 slikken.

Een aantal jongens heeft moeite met hun emoties en kan dit verlies maar moeilijk accepteren. We hadden ons echt voorgenomen hier een mooi resultaat neer te zetten maar niets lukte.

Maar snel vergeten en bouwen aan het team. We zullen weer, zoals vaker bewezen, als team moet presteren en vanaf de eerste seconde de druk erop moeten zetten. Daar ontbrak het vandaag aan.

Geluk bij een ongeluk is dat Roosendaal vandaag ook punten heeft laten liggen en we nog steeds de 2de plek op de ranglijst kunnen innemen. Mede door de goede resultaten van de voorgaande weken.

Gelukkig duurt het nog tot 15 Mei en hebben we nog even tot de eerstvolgende kraker tegen Rijsoord. Die zal wel gewonnen moeten worden willen we onze positie vast willen houden.

Werk aan de winkel voor Appie, Dennis en mij en voor de jongens,

Arjan bedankt voor het vlaggen en supporters voor de mentale steun!

Dennis en Sander.