Padel is booming!

18 april 2023 - 17:09

Padel is booming! Padel is booming. Dat hebben we de afgelopen maanden wel gemerkt binnen ons sportcomplex. Het kan je dan ook niet ontgaan zijn dat er drie prachtige padelbanen liggen waar volop gespeeld wordt. Het is dé sporttrend van nu en iedereen wil het spelletje uitproberen. Jong/oud, man/vrouw, het maakt niet uit; gegarandeerd plezier en lol. Mede door social media en enkele bekende BN’ers en topsporters neemt het een sneltreinvaart en hoor je overal om je heen hoe leuk padel is. Dordt Centraal kopte er zelfs op de voorpagina mee; “Padel groeit als kool”.

Snelstgroeiende sport
Voor wie niet weet wat padel is: padel is een combinatie van tennis en squash en vindt plaats in een glazen kooi. Het vond zijn oorsprong in Mexico, via Spanje is het in Europa op de kaart gezet en in Nederland terechtgekomen. Wereldwijd is het momenteel de snelstgroeiende sport. Juist omdat het zo gangbaar is en je niet over perfecte tennis- of squash-skills hoeft te beschikken, is het een heel leuk en toegankelijk spel om te spelen met familie, vrienden, collega’s, teamgenoten of onbekenden.

Nieuwe leden
Dat het zo booming is, ondervonden wij – nadat in oktober de banen er eindelijk lagen – door een toename van het aantal leden. Ruim 120 nieuwe leden hebben zich inmiddels aangemeld en er zijn 3 competitieteams ingeschreven die vanaf deze maand gaan strijden om het kampioenschap. En dat het niet alleen onder Oranje-Witters leeft maar ook daarbuiten, blijkt wel doordat bedrijven en andere geïnteresseerden het spelletje ook eens willen proberen. Via Meet & Play van de KNLTB boeken zij een baan en materiaal, en zo kunnen zij ook genieten van het spelletje.

Toernooi
Onder de leden wordt er in de avonduren en de weekenden volop gespeeld en zijn de banen onderdeel van onderlinge uitdagingen, partijtjes en mini-toernooitjes, die spontaan worden georganiseerd. Verschillende (jeugd)teams hebben inmiddels ook ervaren hoe leuk padel is en er zijn clinics georganiseerd voor leden en familie. Tijdens het “De Jager foodservice wintertoernooi” in maart waren de padellers goed vertegenwoordigd. Het gecombineerde toernooi met tennis en padel was een enorm succes. Een hartelijk dank richting de organisatie van het toernooi is hierbij zeker op zijn plaats. Alles was weer tot in de puntjes geregeld. Wij kunnen niet wachten tot het volgende toernooi plaatsvindt. Nog even geduld tot de zomer…

Sponsoring
Juist omdat padel zo in opmars en zo toegankelijk is, is het voor bedrijven interessant gebleken om sponsoring/reclame te uiten op en rondom de banen. De eerste sponsoren hebben zich al aangemeld en er zijn meer gesprekken met potentiële sponsoren. Onder het mom van “vitaliteit” willen zij deze sport promoten en onder de aandacht brengen bij collega’s en werknemers. Iets waar wij als sportvereniging enorm blij mee zijn. Want een vereniging kan niet zonder sponsoren!

Leuke aanbiedingen
Wij kunnen wel concluderen dat padel een aanwinst en mooie aanvulling is voor een sportvereniging als Oranje Wit en hopen dat er meer mensen binnen de Oranje-Wit-familie het spelletje gaan spelen. Tijdens de zomerperiode komen er dan ook leuke aanbiedingen voor alle leeftijden om kennis te maken met padel. Vanaf 17 april is er de mogelijkheid voor leden om lessen te volgen en je skills naar een hoger level te tillen.

Ben je nog geen lid maar wil je toch eens komen spelen? Geen probleem! Via Meet & Play kun je een baan bij Oranje Wit reserveren inclusief materiaal. Wil je lid worden of lijkt sponsoring je interessant? Stuur een mail naar bestuur@oranjewittennis.nl of kijk eens op de site www.oranjewittennis.nl. Wie weet, zien wij je snel op een van de padelbanen!