RKsv RCD Jo12-1 - Oranje Wit 24 Maart 2018

Vrij eenvoudig de 3 punten mee naar huis:

Om 8:00 uur verzamelen we voor de uitwedstrijd bij RCD in kleedkamer 4. Iedereen is mooi op tijd en na de voorbespreking vertrekken we vol enthousiasme richting veld.

Het is mooi rustig weer, weinig wind en de ergste kou is uit de lucht. Het beloofd een mooie voetbal dag te worden. Onder leiding van Owen werken de jongens de warming-up af en wordt Owen ingeschoten. We zullen het vandaag zonder de zieke mees A. en Igor moeten doen. Dat betekend 1 wissel. Het is vanmorgen niet meer gelukt nog een 2de wissel te regelen.

De jongen weten wat ze te doen staat. De vaste opstelling is wat aangepast met een positie wissel van Ruben en Duco op links en van Mees Z. en Nigail op rechts, waarbij Duco en Nigail nu de voorhoede vertegenwoordigen. Senne als snelle middenvelder en de rest van de jongens op min of meer hun vaste plek.

Na het klinken van het eerste fluitsignaal zetten de jongens de druk er gelijk goed op en weet Nigail al vrij snel over rechts de bal voor te krijgen. Ondanks dat het eerste kwartier zich hoofdzakelijk op de helft van RCD afspeelt wordt er niet gescoord. Diverse kansen die gecreeerd worden missen doel. Na een klein kwartier spelen wordt na een doorbraak, Matthieu binnen de 16 gevloerd. Matthieu laat heel sportief de pennalty over aan de meestal tref zekere Duco, die de bal mooi en hoog geplaats tussen de palen weet te krijgen. 0-1.

De jongens houden de druk er goed op en ook de achterhoede houdt de boel achterin goed dicht en Owen heeft vtijwel niets te doen. Ook op het middenveld wordt hard gewerkt en kort voor rust weet Mees Z. de bal vanuit een rebound hard in het doel te jagen. Lekker met 0-2 de rust in.

Tijdens de rust worden de puntjes op de i gezet en al vrij snel vertrekken we weer richting veld.

RCD heeft er in de rust blijkbaar van langs gekregen want ze gaan zeer voortvarend van start en weten de druk op de goal van Owen op te voeren. Helaas resulteerd dit al snel, na een rebound vanuit een counter, in de 1-2. Kort daarna moet Talha ingrijpen en weet hij de bal van de lijn te halen. Jongens scherp blijven en de druk er weer op.

De jongens zijn weer wakker geschut en voeren de druk weer op en er wordt vervolgens vrijwel alleen op de helft van RCD gespeeld. Vanuit een counter weet Duco de rechtsback te passeren en mooi de 1-3 te noteren. 

Het spel wordt wel steeds harder en zowel Senna als Mees Z. moeten als gevolg van een harde overtreding worden opgelapt. Duco en Ruben hebben nogal eens moeite met de positiewissel en staan op elkaars plaats. (werk voor komende week) Senna levert goed werk op het middenveld en weet vrijwel alle doorbraken van RCD te elimineren. 

Kort nadat Matthieu zijn inzet op de lat ziet belanden weet Nigail door de defensie heen te breken en de eindstand op een 1-4 te zetten.

Op een enkel verbeterpuntje na een mooie pot voetbal neergezet met een mooi resultaat tot gevolg.

Dit smaakt naar meer en geeft goede moed voor de uitwedstrijd van volgende week tegen de Alblas.

Peter bedankt voor het vlaggen en alle supporters voor de massale aanwezigheid.

Dennis en Sander