Selectie Oranje Wit 1 komend seizoen bijna rond

27 april 2023 - 11:15

John Tilahun
De TC heeft een akkoord bereikt met John Tilahun. De 30-jarige centrale verdediger, die eerder uitkwam voor SVW, komt over van zondag 3de divisionist Unitas. John, die twee interlands speelde voor zijn geboorteland Eritrea, tekent voor 1 jaar bij Oranje Wit.

“Ik heb inderdaad twee interlands gespeeld, daar ben ik best trots op. Ik heb zelfs een haasje gekregen”, zegt John op de vraag of het klopt dat hij uitkwam voor het nationale elftal van zijn geboorteland. Tegen Oranje Wit speelde hij één keer in zijn carrière: “Toen zag ik al snel dat het een goeie, sterke ploeg was. Er zit veel voetbal in het team. Ja, wij wonnen wel met 0-1, maar dat doet daar niks aan af.”

Wat vindt de nieuwe trainer van de nieuwe aanwinst? Bjorn: “Ik zeg je eerlijk, dit was een buitenkansje. Ik kreeg een tip van zijn huidige trainer die vertelde dat hij ging verhuizen en dichterbij huis wilde voetballen. Dan laat je een ervaren basisspeler van de 3de divisie niet lopen. Die kunnen we goed gebruiken.”

Achraf Bouchrit (4de seizoen)
In tegenstelling tot de berichtgeving die eerder op internet te lezen was, blijft Achraf Bouchrit (29) bij Oranje Wit. De ervaren verdediger tekent daarmee al voor het 4de seizoen bij onze club. Niet alleen de TC, maar ook het team, is hier blij mee. De sfeergevoelige Achraf, tevens (reserve) aanvoerder, is een van de sterkhouders van het eerste team.

Casper Westera
Deze talentvolle middenvelder speelt dit seizoen merendeels in het tweede elftal. Hij doet het daar zo goed, dat hij volgend jaar mag aansluiten bij de hoofdmacht. Een mooie kans voor deze Oranje-Witter om te laten zien wat hij allemaal in huis heeft. Casper is blij met deze kans en grijpt deze met beide handen aan.

Niek van der Linden
Net als dit jaar blijft Niek ook volgend seizoen reservekeeper bij het eerste team. Dat hij deze rol op zich neemt is belangrijk en goed voor de concurrentie. Niek bekleedt zijn plek met een niet aflatend enthousiasme en veel plezier.

Wij wensen John, Achraf, Casper en Niek veel succes!

Op de hoogte blijven van het laatste selectienieuws? Houd onze site en socials in de gaten!