Sleeuwijk - Oranje Wit 18 November 2017

Lang stand gehouden maar helaas verloren:

Voor dag en dauw reizen we af voor de uitwedstrijd tegen Sleeuwijk. Met 3 afmeldingen hebben we gelukkig versterking gekregen van Jarik van JO12-3. Iedereen is mooi op tijd aanwezig en na de voorbespreking verzorgt onze aanvoerder Talha de warming up. Om 8.30 klinkt het startsignaal. Vrijwel direct voert Sleeuwijk de druk op en moet Igor in actie komen. De achterhoede bestaande uit Jaimey, Talha,  Owen en Bjorn hebben hun handen vol aan Sleeuwijk. Ook het middenveld met Nigail Senna, Jarik en Duco moeten alle zeilen bij zetten.  Mees Z en Matthieu komen er nog weinig aan te pas. Ruben en Youssouf zijn op de bank gestart.

Na goed voetbal op het middenveld weet Jarik de bal voortreffelijk mee te geven aan Duco die de bal hard en beheerst langs de keeper jaagt. 0-1. 

Direct hierna weet Sleeuwijk de druk weer op te voeren en al vrij snel tegen te scoren.  1-1. Ook hierna houdt Sleeuwijk de druk op de ketel en komen wij er niet goed uit. Toch weet de verdediging,  met de nodig hulp van het middenveld, stand te houden en gaan we met 1-1 de rust in.

Na rust komen we meer aan voetballen toe maar tot echte kansen komen we niet. Sleeuwijk heeft het achterin goed dicht staan. Met in totaal 2 tegen doelpunten tot nu toe heeft Sleeuwijk zich verdedigend bewezen.

Senna weet diverse malen van onschatbare waarde te zijn. Wat een conditie heeft deze stofzuiger op het middenveld. Met nog een klein kwartier te spelen reist de hoop dat we met 1 punt naar huis kunnen. Niet slecht gezien het verloop van de wedstrijd. Tot het moment waarop er op een aanval van Sleeuwijk rommelig wordt uitverdedigen en de bal verkeerd valt en via de paal over de doellijn rolt. 2-1 jammer.

De koppen gaan hangen en de scherpte ontbreekt. Sleeuwijk ruikt bloed en jaagt kort na de 2-1 de 3-1 binnen. De moed zakt de jongens nu echt in de schoenen met als resultaat een eindstand van 4-1.

Heel jammer maar Sleeuwijk heeft met degelijk spelen de overwinning binnen gehaald. Ondanks het verlies mogen ze trots zijn. Goed gespeeld en tot ruim in de 2 de helft de 1-1 vast gehouden.

Supporters bedankt, Rob bedankt voor het vlaggen en coachen aan de andere kant van het veld.

Tot volgende week thuis,

Dennis en Sander