Sv Oranje Wit heeft ambitie om eigen hoofdtrainer op te leiden

22 januari 2023 - 14:15

Björn Vlasblom komt terug naar sv Oranje Wit. Vanaf seizoen 2023-2024 is hij de veldtrainer van Oranje Wit 1. Oranje Wit heeft de ambitie om Björn in een meerjarig traject klaar te stomen voor het hoofdtrainerschap. Vanaf aankomend seizoen is Theo Ducaneaux de hoofdtrainer van Oranje Wit 1. Theo wordt tevens technisch manager van de voetbalafdeling van de club. In de laatstgenoemde rol is hij verantwoordelijk voor de doorstroom van de jeugd naar de selectie en de begeleiding van alle trainers. Met de komst van deze twee trainers staat de basis voor de technische staf van Oranje Wit 1 vanaf het komende seizoen.

Björn Vlasblom is een Oranje-Witter in hart en nieren. Hij doorliep de jeugdopleiding tot de D-jeugd (O13) en maakte daarna de overstap naar de jeugdopleiding van Sparta. Björn debuteerde in de eredivisie in 2010; in 2012 maakte hij de overstap naar FC Dordrecht. In 2013 keerde hij terug naar Oranje Wit om te komen spelen in ons eerste elftal. Na een blessure richtte Björn zich op het trainerschap, waar Oranje Wit hem alle ruimte voor gaf en bij begeleidde. Na een aantal jaren als (jeugd)trainer te hebben gefunctioneerd van onder andere Oranje Wit 2, besloot Björn de overstap naar Pelikaan te maken met als reden om buiten onze club verder te groeien. Bij zijn vertrek sprak hij de wens uit ooit terug te komen als hoofdtrainer van Oranje Wit 1. Die wens gaat op termijn dus in vervulling. Vanaf het komend seizoen wordt Björn opgeleid tot hoofdtrainer, onder leiding van Theo Ducaneaux.

Theo gaat als technisch manager de verantwoordelijkheid dragen voor Oranje Wit 1. Ook het aansturen van de jeugdopleiding (waaronder het begeleiden van alle trainers) en de uitvoering van het jeugdplan – met als belangrijke pijler de doorstroming van eigen opgeleide jeugd naar het eerste elftal – vallen binnen het takenpakket van de nieuwe technisch manager. Theo is momenteel hoofdtrainer bij Heinenoord, daarvoor was hij dat onder andere bij Voorschoten’97 en MOC’17. Naast het hoofdtrainerschap is hij bij Voorschoten’97 ook hoofd jeugdopleiding geweest. Bij de betaald-voetbalorganisaties Excelsior Rotterdam en FC Dordrecht heeft hij als trainer-coach gewerkt.

We heten Björn en Theo alvast van harte welkom en wensen hen een goede afronding van het lopende seizoen toe bij hun huidige club.