s.v. Oranje Wit JO10-4 veel te sterk voor JEKO JO10-5

Zaterdagochtend om 9:15 melden de spelers van Oranje Wit JO10-4 zich bij Oranje Wit voor de eerste competitiewedstrijd tegen het voor ons onbekende JEKA JO10-5 uit Breda.

Een echte hollandse wedstrijd, waarbij de kleuren Rood, Wit en Blauw van JEKA en het Oranje van Oranje Wit duidelijk zichtbaar waren.

We starten vandaag met Luca op doel, Wisse linksachter, Kyle rechtsachter en Bente als centrale verdediger, Cas stond daar vlak voor en voorin starten we met Sam en Fedde. Dat betekende dat  Lucas, Tymo en Matteo als reserve starten. 

Nadat scheidsrechter Addo de wedstrijd om 9:45 uur begon ontspon zich een leuk duel, waarbij in het begin er geen duidelijk verschil tussen deze teams was. Na enkele minuten kreeg Oranje Wit haar eerste kansjes en al snel bleek de keeper van JEKA een topdag te hebben, hij ranselde de ene na de andere bal uit het doel. Sam schoot een paar keer hard, Cas en Fedde kregen ook een paar kansjes maar de bal ging er niet in. Daar tegenover stonden slechts een handvol schoten van afstand door JEKA, maar die waren een makkelijke prooi voor Luca. Wisse, Bente en Kyle hielden het dicht, waarbij vooral Bente zich ontpopte tot leidster van de defensie.

Toch bleef het 10 minuten lang nog 0-0 en toen was Cas het zat, hij pakte de bal af, passeerde 1 tegenstander en schoot de bal hard en hoog in het doel, 1-0. Daarna volgen een paar wissels, Kyle gaat eruit voor Tymo, Lucas komt voor Wisse en Matteo voor Fedde.

Bij de eerste actie van Matteo was het direct raak, en hoe…..Matteo kapt 3 spelers uit en geeft de bal perfect voor op Sam en die timed perfect en schiet de bal in een keer keihard in de kruising, 2-0. Dit doelpunt oogste vooral applaus van de supporters, maar ook van de trainers en leiders van JEKA. Zelden zo’n mooi doelpunt gezien bij de jeugd.

Daar  krijgt JEKA nog een kans, maar Luca heeft de bal klemvast, echter wordt de bal uit zijn handen in het doel geschoten en daarbij krijgt hij een voet in zijn gezicht (sorry Luca dat je trainer dat niet goed zag). Even wat paniek, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt volkomen terecht af.

Dan is het rust en gaan we met een goed gevoel naar de kleedkamer. JEKA blijft achter op het veld en worden daar door Timo van de Lagemaat voorzien van limonade. Ook dat is Oranje Wit, gastvrij tot op het veld.

In de tweede helft gaan we verder waar we gebleven waren, we combineren er lustig op los en JEKA komt er niet meer uit.  Oranje Wit vuurt het ene na het andere schot op het doel, Sam op de paal, Kyle op de lat, Matteo op de paal, Tymo op de keeper, Cas ook op de keeper, maar de bal gaat er niet in. Zoveel sterker zijn, maar helaas staat het nog maar 2-0. 10 minuten voor tijd  passeert Kyle zijn tegenstander en stuurt met een heel subtiel steekballetje Fedde weg. Die passeert zijn tegenstander schiet de bal keihard in de verre hoek, 3-0.

Daarna blijven we de aanval zoeken, maar ook JEKA geeft zich nog niet gewonnen, maar helaas komen zij ons verdediging met Wisse, Bente, Tymo en Lucas niet voorbij. Luca krijgt 2 keer een bal naast het doel te verwerken, maar hoeft voor de rest niets te doen.

Niet veel na de 3-0 krijgen we een corner. Deze wordt genomen door Fedde en die legt de bal op het hoofd van Sam, die de bal hard in het doel kopt, 4-0. Dan is JEKA echt verslagen.

Niet veel later wil de keeper van JEKA eigenlijk niet verder na een botsing met Matteo, waarbij hij Matteo hard in zijn gezicht raakt, maar beide spelers kunnen verder en de keeper kunnen we overhalen weer in het doel te gaan staan. Matteo houd wel een pijnlijke kaak over aan deze wedstrijd.
 

De laatste kans van de wedstrijd is voor Kyle die alleen op de keeper afgaat schiet..op de lat. Hij krijgt de bal terug en staat op een meter van het lege doel en presteert het de bal weer op de lat te schieten, waar iedereen incl. Kyle dacht aan de 5-0 blijft het 4-0.

Niet veel later fluit Addo af en zijn de eerste punten binnen. Een gemakkelijke 4-0 winst. Een score die hoger had mogen uitvallen, maar het goede gevoel staat en blijft staan. Komende zaterdag wacht de  uitwedstrijd tegen Unitas JO10-2, die afgelopen zaterdag thuis tegen ASWH JO10-4 met 11-1 op hun broek hebben gekregen. Uiteraard zegt deze uitslag niets en zullen we onze eigen wedstrijd moeten spelen, dus met veel strijd, passie en inzet.