s.v. Oranje Wit jo10-4 wint overtuigend van Jeka jo10-5

Het is zaterdag 11 november als we om 7:30 uur in de auto stappen richting het Brabantse Bavel voor de uitwedstrijd tegen JEKA jo10-5.
Voor de meeste is het de eerste keer dat wij bij JEKA spelen en als we van de weg afgaan en de weg richting het sportpark volgen komen we aan bij een sportpark wat schitterend opgaat in de mooie landelijke omgeving van het Brabantse land. Door een afsluiting van de A16 komen we pas om 8:15 aan bij het sportpark en komen we 2 minuten voor aanvang van de wedstrijd op het veld aan. Dus zonder warming-up gaan we beginnen met Luca op doel, Wisse, Bente en Tymo achterin, Kyle op het middenveld en Matteo en Fedde in spits. Dat houdt in dat Lucas, Cas en Sam als reserve beginnen.
Als de scheidsrechter fluit merken we al snel dat er wat te halen valt vandaag. Binnen een paar minuten krijgen we 3-4 kansen via Matteo, Kyle en Fedde. Maar zoals wel vaker de laatste weken lukt het niet om snel een doelpunt te maken. Dit duurt vandaag een minuut of tien. Op het moment dat de trainer Fedde en Kyle wilde wisselen omdat ze nog niet helemaal lekker in de wedstrijd zaten pakt Kyle de bal af en speelt deze naar Matteo die voor de zoveelste keer zijn tegenstander het Mastbos in stuurt om een perfect voorzet af te geven die Fedde keihard in het doel schiet, 0-1. Daarna komen Cas voor Kyle, Sam voor Matteo en Lucas voor Wisse in het veld. Daarna gaat het hard een goed gesplaatst schot van Cas wordt knap door de keeper tot corner verwerkt. Deze corner wordt door Fedde genomen. Hij kijkt en neemt de bal zogoed dat deze via de 2e paal in een keer het doel in vliegt, 0-2. Vervolgens probeert Jeka wat terug te doen, maar Bente, Wisse en Tymo houden het de tegenstander goed tegen en helpen elkaar zoals dat hoort in een team. We spelen een hoog tempo en bij balverlies willen we de bal zo snel mogelijk weer terug en je merkt dat Jeka daar veel moeite mee heeft en komt niet tot voetballen. Dan pakt Bente de bal af, speelt de bal naar Cas die de bal naar Fedde speelt en die geeft goed voor op Sam die simpel de 0-3 binnenschiet. Vervolgens krijgen we weer een corner na een mooie actie van Sam. Weer is het Fedde die de corner neemt, echter met 1 verschil. Hij schiet hem er nu bij de eerste paal via de hak van een tegenstander in een keer in, 0-4. Daarna is het rust. In tegenstelling tot normaal blijven we op het vel d en drinken we daar de limonade.
In de 2e helft starten we met Wisse, Tymo en Kyle achterin, Cas, Matteo en Sam vormen de voorhoede. De 2e helft is nog maar een paar minuten oud als Matteo ook zijn duit in het zakje doet, na een schitterende passeer beweging komt hij vrij voor de keeper en schiet hij beheerst de 0-5 binnen. We zijn lekker aan het combineren met elkaar, waarbij we af en toe ook spectaculair voetbal laten zien vol zelf vertrouwen. Het is Wisse die met aanval van Jeka met een schitterende omhaal tegen houdt. We pakken de bal daarmee af en het is Sam die op doel schiet. De keeper van Jeka werkt deze bal tot hoekschop. Omdat Fedde even reserve staat mag Cas deze bal nemen en wat gebeurt er. Hij schiet deze corner er bij de eerste bal in een keer in. De derde corner die er vandaag in een keer invliegt, 0-6. Vervolgens komt Fedde voor Cas er in en gaan we heel aanvallend voetballen. Hierdoor vergeten we de verdediging, met name Tymo probeert vandaag zijn doelpunt mee te pikken, helaas heeft hij veel pech en loopt hij zich meerdere keren vast. Na een paar minuten hersteld ook de verdediging zich weer en laten Bente en Tymo zien goed op elkaar te zijn ingespeeld samen spelen ze de aanvallers van Jeka even zoek. Niet veel later komt Fedde zijn tegenstander voorbij en geeft hij voor op Matteo die niet nadenkt en direct de bal op en in het doel schiet, 0-7.
Daarna krijgt Sam een levensgrote kans, een voorzet van Kyle hoeft hij alleen maar aan te nemen en in het doel schieten, helaas denkt Sam even dat hij Ronaldo is door de bal uit de lucht direct op doel te schieten. Helaas ziet hij de bal ver naast en over het doel te schieten. Hij kan er om lachen en maakt hij het goed door een mooie voorzet te geven op Fedde die vandaag in topvorm is en zijn 4e doelpunt binnen schiet, 0-8. Dan volgen nog wat wissels en gaat Kyle rechtsvoor spelen. Kyle gaat krijgt de bal van Lucas, en speelt deze vervolgens naar Wisse die Sam wegstuurt . Sam geeft goed voor en bij de 2e paal staat Kyle die simpel binnen schiet 0-9. Dan krijgt Jeka nog een kans en de spits botst ongelukkig op Luca, die veel last heeft van zijn knie. Toch wil hij niet gewisseld worden en blijft hij staan op doel. In de laatste minuut scoort Jeka nog een ere-treffer over rechts komen ze goed door en schieten ze hard in de korte hoek, Luca is kansloos, 1-9. De scheidsrechter fluit daarna direct af. Deze scheidsrechter had alleen probleem met tellen, waardoor op voetbal.nl een uitslag van 1-8 komt te staan. Maar zoals iedereen vandaag heeft kunnen zien was het 1-9. Na afloop bleek dat Luca een aardige wond op zijn knie die ook aardig dik werd. Vandaag hebben we weer een overtuigende wedstrijd gespeelt, waar vooral het team weer belangrijk was. Samen strijden en samen werken, betekend vooral samen sterk. Op naar volgende week als thuis mogen aantreden tegen Unitas jo10-2.