s.v. Oranje Wit JO10-4 wint weer

Op het verre G-veld mogen we vandaag spelen tegen Unitas JO10-2. De uitwedstrijd werd ruim gewonnen, maar ja resultaten uit het verleden bieden geen garanties….
We starten met Luca, Lucas, Bente en Kyle achterin, Cas op het middenveld en Fedde en Matteo voorin. Wisse, Sam en Tymo starten als reserve. We beginnen voortvarend en binnen een minuut staan we met 1-0 voor. Het is Cas die een mooie actie van Fedde mooi afrond.
We lopen lekker te voetballen en combineren er lustig op los, Bente Lucas en Kyle bikkelen rond de middenlijn er oplos zodat de aanvaller Matteo, Fedde en Cas naar hartelust kunnen aanvallen. Dit resulteert al snel in de 2-0 voorsprong door Matteo. Een mooie actie van Fedde wordt door Cas diep gespeeld en Matteo bedenkt zich niet en scoort. Nog geen 2 minuten later scoort Cas zijn 2e van de dag. Een mooi geplaatst schot vliegt hard en hoog in het doel, 3-0. Na de wissels is het Sam die bij zijn eerste de beste actie een mooie kans krijgt, maar helaas mist hij de rust en schiet de bal naast het doel. Gelukkig kan hij het goed maken Wisse stuurt Matteo weg en die geeft voor op Cas en speelt de bal door naar Sam en die schiet in de korte hoek de 4-0 binnen.
Het slotakkoord voor de eerste helft is voor Matteo die een mooie solo afsluit met een 5-0.
In de rust wordt mede op aandringen van assistent trainer Addo besloten nog iets aanvallender te spelen. Met 2 verdedigers (Wisse en Tymo), 2 middenvelders (kyle en Lucas) en 2 aanvallers (Sam en Fedde) starten we voortvarend. Want de eerste de beste aanval waarin Kyle Fedde wegstuurt is het Fedde die beheerst afrond, 6-0. Dan ontstaat er een rommeling spel van beide kanten wij zijn slordig en vergeten te voetballen en Unitas komt überhaupt niet echt aan voetballen toe. Als er gewisseld wordt en Tymo en Kyle samen de verdediging vormen, Bente Cas het middenveld en Matteo en Fedde in de spits. Maar veel verbetering geeft dit niet. Tymo en Kyle missen de aansturing van Bente in de verdediging en zien de spits van Unitas tot 2 keer toe over het hoofd, dit resulteert dan ook in een tussenstand van 6-2. Luca kon daar helaas niets aan doen en pakte in deze periode ook een paar ballen om de schade te beperken. Door weer terug te gaan naar de vertrouwde opstelling en Bente weer centraal in de verdediging te posteren vonden we onze rust weer terug en heeft Unitas niets meer te vertellen. Daarentegen creëren we kans op kans, maar helaas weet de keeper van Unitas zijn doel schoon te houden. Toch is het Oranje Wit dat aan een slotoffensief begint. Dit resulteert na enkele gemiste kansen toch in de 7-2. Het is Fedde die zijn 2e van de middag scoort. Niet veel later stuurt Bente Matteo weg die begint aan een mooie rush en geeft goed voor op Sam die simpel van 8-2 scoort. Het laatste doelpunt van de wedstrijd is ook voor Oranje Wit. Het is Matteo die een mooie actie van Cas afrond, 9-2. De mooiste actie kans is een combinatie tussen Matteo en Cas. Matteo passeert 2-3 spelers geeft goed voor op Cas die niet nadenkt en de bal keihard op de lat schiet. Een kans die zeker meer verdiend had. Dan is het afgelopen en krijgen we te horen dat Drechtstreek van ASWH heeft gewonnen, hierdoor is het gat met ASWH teruggelopen van 5 naar 2 punten en doen we weer volop mee voor de titel. Met nog 3 wedstrijden te gaan voor ASWH en Oranje Wit en nog 2 wedstrijden voor Drechtstreek is het verschil tussen 1 en 2 2 punten en tussen 2 en 3 ook 2 punten. Oftewel het is spannend bovenin deze competitie. Op naar volgende week als we thuis spelen tegen GJS.